Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Västerbotten
Parasport Västerbotten

Börja idrotta

Vill du börja röra på dig, tävlingsidrotta eller bara träffa nya människor i en aktiv miljö? Då är parasporten något för dig.

Vi har verksamhet för personer med synnedsättning Öppnas i nytt fönster., intellektuell funktionsnedsättning Öppnas i nytt fönster. och rörelsenedsättning Öppnas i nytt fönster..

Vissa föreningar fokuserar helt på parasportverksamhet, medan andra har verksamhet både för personer med och utan funktionsnedsättningar.

Vanliga frågor

Vad är parasport?

Parasport (tidigare handikappidrott) är idrott för personer med funktionsnedsättning.

Vem riktar sig verksamheten till?

Inom Parasport Sverige har vi verksamhet för personer med synnedsättning Öppnas i nytt fönster., intellektuell funktionsnedsättning Öppnas i nytt fönster., rörelsenedsättning. Öppnas i nytt fönster. Vi har aktiva med ett brett spann av funktionsnedsättningar, det finns någon idrott för alla.

Jag har aldrig idrottat förut, kan jag ändå delta?

Ja, du behöver inte ha tidigare idrottserfarenhet. I många distrikt eller föreningar arrangeras idrottsskolor och prova på-dagar där man får testa sig fram tills man hittar en idrott och förening som passar en och man tycker om.

Hur vet jag vilken idrott som passar just mig?

Det finns vissa idrotter som riktar sig till personer med en viss typ av funktionsnedsättning, till exempel goalball Öppnas i nytt fönster. och showdown Öppnas i nytt fönster. för personer med synnedsättning och rullstolsrugby Öppnas i nytt fönster. och paraishockey Öppnas i nytt fönster. för personer som använder rullstol.

Som med all idrott handlar det också om dig som person, du kanske föredrar lag- före individidrotter eller tvärtom.

Publicerad:

Uppdaterad: