Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Jerringfondens Parasportpris

Tidigare vinnare av Jerringfondens parasportpris.

Barn och ungdomar med funktionsnedsättning måste få möjlighet till fysisk aktivitet på sina egna villkor. För dessa grupper fyller idrottsrörelsen en mycket viktig funktion. Tränare och ledare gör stora ideella insatser med knappa ekonomiska resurser. Jerringfonden uppmärksammar dessa insatser och ger, i samarbete med Svenska Parasportförbundet, ett årligt pris på 60 000 kronor till en förening som haft stor betydelse för utvecklandet av den breda idrottsrörelsen för barn och ungdomar med funktionsnedsättning – elitidrotten får stöd från andra håll.

Nominera er förening till Jerringfondens Parasportpris för 2025

För 23:a gången delar stiftelsen Sven Jerrings Fond ut Jerringfondens Parasportpris.

Priset är på totalt 60 000 kronor och Jerringfonden premierar föreningar som medvetet satsar på sin ungdomsverksamhet och som bedriver förnyelsearbete och breddidrottsatsningar, gärna i samarbete med övriga idrottsrörelsen. Föreningen ska representeras av två aktiva ungdomar (en flicka och en pojke under 15 år) som dessutom erhåller 5 000 kronor vardera av prissumman.

Skicka en motivering om varför just er förening ska tilldelas priset och en beskrivning av två aktiva ungdomar som kan företräda föreningens ungdomsverksamhet till Parasport Sveriges kansli senast söndagen den 12 januari 2025 antingen per post eller e-post. Endast kompletta nomineringar/ansökningar beaktas.

Adress: Parasport Sverige, Idrottens Hus, Box 11016, 100 61 Stockholm
E-post: kansli@parasport.se

Priset kommer att delas ut på Svenska Parasportgalan 2025.

Läs mer om Jerringfondens Parasportpris på www.jerringfonden.org Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Jerringfondens logotyp