Hem / Träna och Tävla / Idrotter / Längdskidor/Skidskytte / Välkommen på läger i längdskidor och skidskytte i Vålådalen

Välkommen på läger i längdskidor och skidskytte i Vålådalen

Parasport Sveriges längd- och skidskyttekommitté bjuder tillsammans med Parasport Jämtland-Härjedalen in till utvecklingsläger, den 24-27 november i Vålådalen.

Lägret vänder sig till dig som har en rörelsenedsättning, är mellan 13 och 35 år och som gillar att åka längdskidor och vill lära dig mer, samt testa på skidskytte.

Lägret startar med middag på torsdag kväll den 24 november och avslutas med lunch på söndag den 27 november. Vi kommer att träna två pass under fredagen och lördagen, och ett pass innan lunch på söndagen. Under minst ett av passen kommer det att finnas möjlighet att prova på skidskytte.

Boende*

Vålådalens fjällstation
837 75 Vålådalen

Vi bor i dubbelrum i Tungården på Vålådalens fjällstation. Frukost, lunch och middag serveras i fjällstationens huvudbyggnad.

Vid snöbrist kan lägret komma att flyttas till annan ort i Jämtland.

Kostnad

Lägeravgiften är 1 000 kr/deltagare för hela helgen inklusive måltider, del i dubbelrum samt spårkort. 500 kr vid enbart deltagande och lunch. Eventuella medföljande betalar självkostnadspris (1 100 kr/person och natt vid del i dubbelrum, inkl måltider och spårkort).

Anmälan

Anmäl dig här

Sista anmälningsdag är den 13 november. Då det endast finns ett begränsat antal platser rekommenderar vi att du anmäler dig så fort som möjligt! Anmälan är bindande så snart du fått din anmälningsbekräftelse.

Resa till Vålådalen

Till Vålådalen tar du dig enklast med bil, alternativt med tåg till Undersåker och transferbuss vidare till Vålådalen. Läs mer om busstransfer till Vålådalen här. Hör av dig till oss om du har problem att hitta en resa som passar, så försöker vi att hjälpa till.

Resestöd

För resor över 10 mil enkel väg finns möjlighet att söka resestöd för upp till 50 procent av en deltagares totala resekostnader. Resestödet kan uppgå till max 1 000 kr/deltagare.

Utrustning

Ta med egna skidor, stavar och pjäxor för både skate och klassiskt om du är stående åkare. Skidorna ska vara grundpreparerade, viss hjälp med fästvallning finns att få vid behov av ledarna på plats. Om du saknar egen skidutrustning finns möjlighet att hyra av Sportshoppen i Vålådalen.

Är du i behov av att låna Sitski? Kontakta oss på Parasport Jämtland-Härjedalen så löser vi det! Vi har ett antal sitskis med tillhörande skidor och stavar för utlåning.

Kontakt

Nina Jonsson
Parasport Jämtland-Härjedalen, Utvecklingsdistrikt Längdskidor/Skidskytte
This is a mailto link
070-208 69 32.