Hem / Nyheter från förbundet / Stor glädje när Göteborg Open gjorde comeback

Stor glädje när Göteborg Open gjorde comeback

Göteborg Open var under helgen tillbaka i Prioritet Serneke Arena efter förra årets ofrivilliga uppehåll. Då gjorde även Frame fotboll en uppskattad debut i turneringen.

Mellan 19-21 november fylldes fotbolls- och idrottshallen på Kviberg av 12 olika idrotter med allt från elinnebandy, boccia, skytte och bordtennis till rullstolsdans och Frame fotboll. För den sist nämna idrotten blev det en historisk helg i Göteborg.

För första gången i Sverige hölls en turnering i Frame fotboll något som medförde en del praktiska delar att lista ut innan första matchen.

– Det blev fyra lag, två från Stockholm, Allstars och 3V. Vi skulle varit fem men ett drog sig ur precis innan helgen, så vi fick kasta om lite, förklarade Magnus Thim, ansvarig för Frame fotbollen under Göteborg Open.

Trots planeringsändringar i sista minuten och experimenterande med planstorlek så fick man till slut ihop en historisk cup.

– Det här var ju första gången det var en Frame fotbolls-cup med matcher över huvudtaget i Sverige, det har inte hänt tidigare. Vi har fått leka oss fram lite. Men det känns som att vi skapade en succé så sätt. Eller på alla sätt, nu får man hoppas vi kan få ihop det igen tillsammans med de andra lagen och städerna så att det här kan utvecklas mer och mer, säger en nöjd, Magnus Thim.

Succé från arrangörernas sida och enormt efterlängtat hos många av spelarna. Det var helt enkelt inte bara Magnus som var nöjd. På planen, i ett för helgen ihopsatt lag (All stars), fanns 11-åriga Gustav-

– Det var jättekul!

Vad gör matcherna roligare än träning?

– Det är mer spänning och vilja. Jag blev taggad på att göra mål och vill bara vinna. Det är roligt att få träffa nya personer att spela med, sa Gustav, som åkte hela vägen från Landskrona för favoritsporten. 

Fullt upp med dubbla roller

När det finns 12 sporter att delta i under en och samma helg finns det också en hel del av deltagarna som inte nöjer sig med en, utan många är med i flera samtidigt. 

En av dom var 18-åriga Oskar Aastradsen.

– Jag är ju några år äldre än de som spelar här, så jag hade skjutit för hårt om jag var med, så denna helgen kör jag domare, förklara Oskar som även är tränare för Frame fotbollslaget 3V.

Domare i fotbollsturneringen och spelare i elinnebandy, då gäller det att pussla ihop sitt schema så bra det går.

– Jag älskar ju det här, jag tycker det är underbart att få vara i en så här stor byggnad med så mycket sport!

Se bilder från helgen 

Göteborg Open 2021