Hem / Nyheter från förbundet / Stockholm Paragames tillbaka – "Att tävla är det bästa jag vet"

Stockholm Paragames tillbaka – "Att tävla är det bästa jag vet"

Stockholm Paragames arrangeras under allhelgonahelgen varje år. Undantaget var förra året då evenemanget ställdes in på grund av pandemin. Det var därför extra taggade aktiva som kom till årets upplaga av tävlingarna.

Under helgen den 6-7 november avgjordes Stockholm Paragames på två platser i huvudstaden. Rullstolsrugby, bordtennis och boccia spelades i Solnahallen, medan goalballturneringen spelades i Brännkyrkahallen. För många var det första tävlingen på över ett och ett halvt år.

– För oss är det väldigt glädjande att få göra sådana här evenemang igen. Många börjar sin tävlingsresa inom paraidrotten på just den här typen av tävlingar, säger Stefan Gahne, kommunikatör och idrottskonsulent på Parasport Stockholm.

I Brännkyrkahallen spelade fyra lag om vinsten i goalballturneringen. Det rådde ingen tvekan om att tävlingsandan var tillbaka – den specialutformade bollen ven genom hallen och det ropades ihärdigt från sidan.

– Det känns bra att det är i gång. Det var längesen man tävlade i sådana här Paragames-tävlingar, säger Angelina som spelar goalball.

Hennes lagkamrat Alex håller med. 

– Det är helt underbart att spela goalball i en sådan här stor turnering och komma in i det igen. Det känns jätteskönt.


"Inombords vann jag"

Bordtennisspelaren Angela Hagman är glad att det är igång och hon ler stort. Hon säger att hon har känt sig som en vinnare hela helgen och att resultatet inte är det viktigaste.

– Man rör på sig och får träna upp kroppens balans, det är jättekul. Jag förlorade tre matcher på lördagen, men inombords vann jag. Det kändes så himla bra!

David Olsson spelar även han bordtennis, men är något mer tävlingsinriktad än Angela Hagman. Inför turneringen är han förväntansfull över att få börja tävla igen. 

– Det är sporten man lirar varje dag, och att få börja tävla igen och träffa alla kompisar man lärt känna genom bordtennisen är extremt kul. Att tävla är det bästa jag vet, säger han.


"Ett gäng kalvar på grönbete"

I Solnahallen smällde det högt när lagen i rullstolsrugby drabbade samman i kampen om bollen. Magnus Krossén från Nacka Spiders säger att spelarna är glada trots att det blev förlust mot Köping Hillbillies i finalen. 

– Bara att få ses igen och att få komma ut och stångas! Det är lite som att släppa ut ett gäng kalvar på grönbete, säger han.  

Thomas Lindqvist spelar boccia och är inne på samma spår. 

– Det är jättekul att få komma ut och träffa hela gänget, de som man inte har umgåtts med alls under den här tiden. Det är kul att få tävla och inte bara träna.

För att se resultat från helgens tävlingar i Solnahallen och Brännkyrkahallen besök Stockholm Paragames hemsida och välj den idrott som du vill läsa mer om.