Hem / Nyheter från förbundet / Philip Jönsson tilldelades Sportspegelpriset

Philip Jönsson tilldelades Sportspegelpriset

Sportskytten Philip Jönsson fick ta emot Sportspegelpriset på Idrottsgalan under gårdagskvällen. Priset delas årligen ut av SVT Sport.

Priset delas ut till den idrottsman, idrottskvinna eller det lag som i tävling utfört en anmärkningsvärd prestation under året som gått och som genom sin insats betytt mycket för sin idrott.

– Han är en inspirerande förebild som visar att det går att presentera på högsta nivå trots tuffa omständigheter, säger prisutdelaren och SVT-sport-profilen Mats Nyström i SVT:s direktsändning.

Philip Jönsson får bland annat priset för sin makalösa prestation på Paralympics i Tokyo där han tog Sveriges första medalj och enda guld.

– Först och främst vill jag tacka för det fina priset och den fina applåden. Det berör väldigt mycket, säger Philip Jönsson i sitt tacktal.

– Det är ett pris som jag inte kunde drömma om att jag skulle få. Det är ärofyllt att få ta emot priset. Jag vill även rikta ett stort tack till alla som stöttat mig genom åren och bidragit till den positiva killen jag är och alla framgångar. Sen vill jag även rikta ett extra stort tack till familjen som är med på alla tävlingar och hemma och stöttar och alla andra som vet att de bidragit till dessa framgångar. Tack!

Läs mer på Paralympics.se