Hem / Nyheter från förbundet / ParaMe tar nästa steg i utvecklingen

ParaMe tar nästa steg i utvecklingen

Parasport Sverige har under maj och juni fortsatt utvecklingen av Para-Me.se. Arbetet har genomförts tillsammans med byrån Doberman och målet har varit att göra sajten ännu bättre för användarna.

ParaMe är hemsidan som informerar personer med funktionsnedsättning om möjligheterna till idrott och träning. Sajten drivs av Parasport Sverige med stöd från Arvsfonden.

Sen lanseringen för drygt nio månader sen har ParaMe växt och idag är runt 450 föreningar registrerade på sajten. Alla föreningar som kan inkludera personer med funktionsnedsättning i sin verksamhet är välkomna att registrera sig helt kostnadsfritt och antalet föreningar ökar kontinuerligt.

Tusentals personer besöker ParaMe varje månad och i takt med att fler har fått upp ögonen för sajten har efterfrågan av vissa funktioner och ett behov av vidareutveckling uppkommit.

– Jag vill tacka till alla som har kontaktat oss med synpunkter, tankar och förslag på förbättringsåtgärder. Vi strävar hela tiden efter att göra ParaMe så bra som möjligt, säger Elin Ström som är projektledare på Parasport Sverige.

Nya funktioner

I mitten av maj påbörjades vidareutvecklingen och Parasport Sverige valde att fortsatt arbeta med den prisbelönta byrån Doberman.

– Målet har varit att förbättra användarvänlighet och tillgängligheten. Ett par mindre ”buggar” har åtgärdats, uppdateringar har gjorts och ett par nya funktioner har utvecklats, säger Elin Ström.

Resultatsidan under Hitta träning är nu uppdaterad så att sökresultatet spänner över ett större geografiskt område. På så sätt minimeras risken att ”missa” idrotter och föreningar i närområdet. En uppdaterad karta och förbättrad filtreringsfunktion gör att det på ett snabbare och mer överskådligt sätt går att hitta föreningar som är registrerade på sajten.

Det går även att söka efter idrotter och föreningar som bedriver verksamhet för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar eller hörselnedsättning. Ett sökfält har också implementerats så att användarna direkt kan hitta det de letar efter.

Syntolkade videoklipp

Det är nu även möjligt att växla mellan textade och syntolkade videoklipp på idrotts- och inspirationssidorna.

– För oss är det självklart att det ska gå att ta till sig innehållet oavsett vilken funktionsnedsättning du har. Det är en viktig tillgänglighetsfråga, säger Calle Delling som är kommunikatör i projektet.

I den nya uppdateringen finns Träna hemma som ett eget val i huvudmenyn.

– Vi vill lyfta fram Träna hemma på ett bättre sätt, den har kommit lite i skymundan tidigare. Där finns många videor som instruerar och motiverar dig till hemmaträning, vilket är väldigt passande i dessa tider, säger Calle Delling.

Besök Para-Me.se


Vill du hjälpa till att testa sajten i ett användarperspektiv?
Svara gärna på en kort enkät om ParaMe.