Hem / Nyheter från förbundet / Para-Me.se fyller ett år!

Para-Me.se fyller ett år!

Idag den 8 september 2021 har det gått ett år sen Parasport Sverige lanserade webbplatsen Para-Me.se. En tjänst som gynnar hela idrottsrörelsen och får fler personer med funktionsnedsättning att komma i rörelse.

Para-Me.se kan personer med funktionsnedsättning enkelt söka efter och hitta idrotter, aktiviteter och föreningar som passar just sina förutsättningar. Idag är närmare 70 idrotter och 500 föreningar registrerade på sajten och antalet ökar kontinuerligt, vilket också gör att sökresultatet för användarna hela tiden förbättras.

Förutom att antalet registrerade föreningar ökar, fylls sajten ständigt på med olika prova på-evenemang och intervjuer med paraidrottare. Under våren gjordes också ett större vidareutvecklingsarbete med fokus på användarvänlighet och tillgänglighet.

Flera har hittat till idrotten

Trots pandemin finns exempel på att Para-Me.se har gett resultat. Kungsbacka Simsällskap har fått tre nya simmare i sin verksamhet och en av de tävlande i parakanot-SM hittade till idrotten via sajten. Exempel finns även i andra föreningar.     

– Vi har byggt Para-Me.se för hela idrottsrörelsen. Målet är att få fler personer med funktionsnedsättning att bli aktiva oavsett idrott och vi är så glada att det redan har gett resultat. Idag firar vi ettårskalas med tårta, säger Elin Ström som är projektledare för ParaMe.

Syns i olika kanaler

Riksidrottsförbundet, flertalet specialidrottsförbund, kommuner, regioner och organisationer har lyft sajten i sina kanaler, till exempel på hemsidor, i sociala medier och i informationsmaterial. I vintras genomförde Parasport Sverige dessutom en marknadsföringskampanj i Dagens Nyheter och Expressen – både tryckt och digitalt. Genomslaget blev bra och resulterade i en markant ökning av antalet besökare på sajten, vilket i sin tur ledde till fler registrerade föreningar.

Para-Me.se kommer fortsatt att synas på olika platser och i olika kanaler – allt för att öka medvetenheten om sajten med syftet att få fler personer med funktionsnedsättning att komma i rörelse.


Registrera din förening helt kostnadsfritt

Alla föreningar som kan inkludera personer med funktionsnedsättning i sin verksamhet är välkomna att registrera sig i ParaMe. Registreringen är kostnadsfri och föreningarna behöver inte vara medlemmar i Svenska Parasportförbundet.

Registrera förening på Para-Me.se.