Hem / Nyheter från förbundet / Nya simmare hittade till Kungsbacka Simsällskap via ParaMe

Nya simmare hittade till Kungsbacka Simsällskap via ParaMe

Tidigare i år valde Kungsbacka Simsällskap att registrera sig på Para-Me.se för att förhoppningsvis hitta personer som ville delta i föreningens paraverksamhet. Resultatet blev tre nya simmare – hittills.

Mikael Fredriksson är tidigare parasimmare och under karriären deltog han i EM, VM och Paralympics, satte svenska rekord och världsrekord samt simmade hem totalt 20 internationella medaljer. Idag är han simtränare i Kungsbacka Simsällskap och leder parasimningen.

– Vi har en paraverksamhet med tre träningsgrupper och fem simskolegrupper. Vi vill vara en förening som bjuder in dig oavsett vilka förutsättningar eller bakgrund du har.

Föreningens paraverksamhet startades hösten 2018 och i år tog man beslutet att registrera sig på webbplatsen Para-Me.se som drivs av Parasport Sverige. Ett beslut som gjort att föreningen hittills fått tre nya simmare, något som Mikael Fredriksson ser som ett gott betyg för klubben.

– Det betyder att vi gör något bra, att folk gillar det vi gör och det betyder ju allt! Utan våra deltagare försvinner ju verksamheten och det vill vi inte.

Simningen tog Fredriksson ut i världen och till en frihet i vattnet som han inte riktigt kände på land. Nu jobbar den före detta världssimmaren med att sprida glädjen inom simsporten.

– Det är världens roligaste sport, så är det bara. Har du en fysisk funktionsnedsättning blir det lättare att röra sig i vattnet. Det var därför jag blev förälskad i sporten. Sen träffar man också många likasinnade. Simningen och parasporten når alla målgrupper inom funktionshinderrörelsen så du kan alltid träffa någon som är som dig.

Mikael Fredriksson uppmanar andra föreningar att registrera sig på Para-Me.se.

– Det finns verkligen inga anledningar att inte registrera sig. Det är enkelt, kostnadsfritt och tar max fem minuter av er tid.

Registrera din förening på Para-Me.se