Hem / Nyheter från förbundet / Fritidsbanken + parasport = sant

Fritidsbanken + parasport = sant

Nu är det dags att dammsuga Sverige på sport- och fritidsprylar. Har du eller din förening parasportutrustning som inte används? Nu kan den komma till nytta!

Tillsammans med Fritidsbanken vill Parasport Sverige samla in outnyttjad parasportutrustning och fritidshjälpmedel för att fler ska få chansen att prova på idrott. En förening som skänker eller lånar ut prylar genom den lokala Fritidsbanken, och som därmed möjliggör för fler att prova idrott, ökar ju samtidigt chansen att nå ut till fler med sin verksamhet. Alla vinner!

Målet med samarbetet mellan Fritidsbanken och Parasport Sverige är att vi ska ha ett utrustningsbibliotek fyllt av alla möjliga sorters parasportprylar, runt om i hela landet.  

Vi vill därför uppmana alla, aktiva som föreningar, att kolla igenom sina förråd. Finns det något som ni inte behöver? Finns det prylar som är urvuxna men fullt användbara?  

Om ni har utrustning eller fritidshjälpmedel som kan komma till nytta för fler genom Fritidsbanken får ni mer än gärna rapportera in dem i den här kartläggningen.