Hem / Nyheter från förbundet / Dags att nominera till stipendium från JYSK och Parasport Sverige

Dags att nominera till stipendium från JYSK och Parasport Sverige

För att belöna förebilder inom parasporten har JYSK Sverige och Parasport Sverige instiftat ett helt nytt stipendium – JYSK Bring Dedication Award. Nu kan du nominera personer som du vill ska få stipendiet.

Senare i vår delas JYSK Bring Dedication Award ut till en aktiv eller ledare inom parasporten som ”på ett målinriktat och hjälpsamt sätt genomfört handlingar som varit till gagn för någon annan”. Även en JYSK-anställd kommer att tilldelas stipendiet utifrån samma kriterier. Handlingarna kan ha gjorts både i karriären och i privatlivet.

Bo Sköld, generalsekreterare på Parasport Sverige, är mycket positiv till det nyinstiftade stipendiet.

– Vi har många aktiva och ledare som verkar i det dolda och vars insatser förtjänar att lyftas fram. Det känns fantastiskt att kunna ge tillbaka på detta vis.

Johan Sjödin, vd för JYSK Sverige, håller med.

– Det känns otroligt kul att genom stipendiet kunna visa uppskattning till några som gör stora insatser för andra, säger han.

Stipendiet är på 10 000 kronor per person och stipendiaterna kommer dessutom att få skänka en lika stor summa till en valfri lokal organisation som arbetar för en god sak.

– Jag vet vilket stort arbete som görs lokalt. Det ligger i JYSK:s dna att verka lokalt och därför känns det bra att stipendiet kommer att komma lokala aktörer till gagn, säger Johan Sjödin.

Så nominerar du personer till JYSK Bring Dedication Award

Nomineringskriterier:

  • Personen är ledare eller aktiv inom svensk parasport.
  • Personen har under det senaste året på ett målinriktat och hjälpsamt sätt genomfört handlingar som varit till gagn för någon annan, alternativt använt sin rätt att säga ifrån i en särskild situation.
  • Insatsen kan ha gjorts såväl professionellt som i privatlivet.

Om stipendiet:

  • Två gånger per år (vår och höst) kommer en JYSK-medarbetare och en person (aktiv eller ledare) inom svensk parasport att uppmärksammas.
  • Stipendiet är tvådelat och består dels av en ekonomisk premie om 10 000 kronor, dels om 10 000 kronor som mottagaren kan skänka till en valfri lokal organisation som arbetar för en god sak.
  • Mottagarna av stipendierna utses sedan av en jury bestående av representanter från Parasport Sverige och JYSK. De första mottagarna kommer tillkännages senare i vår.

En skriftlig nominering med kontaktuppgifter till den nominerade (namn, adress, e-post och telefonnummer) samt en kort motivering skickas till This is a mailto link. Skriv JYSK Bring Dedication Award i ämnesraden.

Sista datum för nominering är den 14 april 2022.

Endast kompletta nomineringar beaktas.