Hem / Nyheter från förbundet / Missa inte utbildningarna i klassificering och parasportmedicin

Missa inte utbildningarna i klassificering och parasportmedicin

I oktober är det möjligt att delta i Svenska Parasportförbundets kurser i klassificering och parasportmedicin. Sista anmälningsdag är den 8 oktober.

Parasportmedicin modul 1 & 2

Dessa kursdagar ger en bred bild av hur vi skapar bästa möjliga förutsättningar för paraidrottare att utvecklas inom sin parasport. Kursdagarna riktar sig till tränare, ledare och verksamhetsutvecklare inom parasporten. Här skapas en djupare kunskap inom idrottsskador, hälsa, nutrition, idrottspsykologi och rehab för personer med rörelse-, syn- och intellektuella funktionsnedsättningar.

Modul 1 är grundkurs. Modul 2 är fortsättning för de som gått modul 1 och har viss erfarenhet av uppdrag inom paraidrotten, som till exempel fysioterapeut eller tränare. Deltagande på dessa kursdagar kan ske antingen på plats eller digitalt.

Klassificering modul 1 & 2

Klassificering modul 1 sker digitalt och riktar sig brett. Denna kurs passar alla som vill lära sig mer om ett av de viktigaste grundelementen i parasport: klassificering.

Klassificering modul 2 riktar sig framförallt till dem som som har gått modul 1 och nu önskar att fördjupa sig. Denna kursdag är en workshop som sker fysiskt på plats i Stockholm. Workshopen är tänkt att ge en stor skjuts framåt för paraidrotter som befinner sig i en utvecklingsfas av sitt klassificeringssystem. Till exempel idrotter som idag inte har något befintligt internationellt system för klassificering att följa eller som av olika anledningar är i en process att se över och förbättra sitt befintliga nationella system.

Läs mer om kurserna och hur du anmäler dig

Eventuella frågor besvaras av Lisa Lundell på 072-253 13 82 eller This is a mailto link.