Gå till innehåll
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Delaktighet skapar framgång och drömmar

Varje dag arbetar Parasport Sverige med att öka kännedomen om parasporten och för att få fler att börja idrotta. Vi inspirerar, väcker drömmar och skapar glädje. Vi bedriver idrott på alla nivåer, från dig som provar för första gången till dig som tar guld i ett stort mästerskap.

ParaMe – Hitta din träning

ParaMe.se är en webbplats där alla idrottsföreningar som erbjuder idrott för personer med en funktionsnedsättning kan registrera sig gratis. På det sättet behöver personer som letar efter träningsmöjligheter bara leta på en enda plats. De föreningar som registrerar sig behöver inte vara medlemmar i Svenska Parasportförbundet.

För vem: Föreningar som vill visa att man har verksamhet för paraidrottare, och personer med funktionsnedsättning som vill hitta passande idrotter och föreningar.

Hur: En hemsida fylld med information och inspiration.

Kontakt: Hör av dig till parame@parasport.se om du har frågor.

Start Your Impossible Camp

Start Your Impossible Camp är ett idrottsläger som hålls flera gånger om året runt om i Sverige. Här skapas möten mellan idrott, ledare och framtida idrottare. Många idrottare har hittat sin idrott på just detta läger.

För vem: Idrottare, ledare och föreningar på alla nivåer.

Hur: En chans att prova nya idrotter eller att utveckla dig inom din nuvarande idrott.

Var: Olika orter runt om i landet.

När: Sex läger per år.

Kontakt: Hör av dig Stefan Jansson om du har frågor: stefan.jansson@parasport.se.

Special Olympics School Day

Special Olympics School Day är en lokal rekryteringsdag i skolan där det lokala föreningslivet medverkar. Tanken är att minska steget till att bli föreningsaktiv och det finns inga krav på att tävla.

För vem: För skolelever med intellektuell funktionsnedsättning.

Hur: Om du vill arrangera en School Day ansöker du och därefter skriver du ett avtal med Special Olympics där enkla checklistor säkerställer att aktiviteten genomförs enligt konceptets idé och under varumärket Special Olympics.

Var: Skolor runt om i landet.

Kontakt: Hör av dig till info@specialolympics.se om du har frågor.

Publicerad:

Uppdaterad:

Vid frågor:

Carina Forslund

Idrottskoordinator

Stefan Jansson

Idrottsutvecklare

Fredrik Andersson

Verksamhetsutvecklare

Visselblåsartjänst