Gå till innehåll
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Jonas Hansson och Kristin Björfeldt tilldelas Lions Bragdlejon

Jonas Hansson till vänster och Kristin Björfeldt till höger.

Lions Sverige har i samarbete med Svenska Parasportförbundet utsett 2024 års mottagare av Lions Bragdlejon: bordtennisspelaren Jonas Hansson och längskidåkaren Kristin Björfeldt.

Lions Bragdlejon tilldelas en kvinnlig och en manlig idrottare med funktionsnedsättning som dels har uppnått internationella idrottsliga toppresultat av bragdkaraktär, dels genom andra särskilt förtjänstfulla personliga kvalifikationer och insatser varit föredöme för övriga idrottare med funktionsnedsättning. Stipendierna är på 20 000 kronor vardera.

Motivering Kristin Björfeldt:
”Kristin Björfeldt har med sin enastående viljestyrka trotsat hinder och inspirerat andra genom sina prestationer inom främst längdskidåkning men också långdistanslöpning och triathlon. På skid-VM 2023 för personer med intellektuell funktionsnedsättning vann hon två silver och ett brons. Kristin har bevisat att man med vilja och kärlek till idrotten kan man övervinna fördomar och okunskap, vilket hon bland annat har gjort genom föreläsningar och intervjuer.”

Motivering Jonas Hansson:
”Jonas Hansson har gjort stora framsteg inom parabordtennisen det senaste året, då han gick från plats 27 till 11 på världsrankingen, vann Polish Para Open 2023 och tog medaljer på flera internationella tävlingar. Jonas är även rankad som nummer 2 i världen i dubbel och på EM i Sheffield tog han sin allra första internationella mästerskapsmedalj, ett brons i mixed dubbel. Han är en sann förebild både i och utanför hagen.”

Vi gratulerar Kristin och Jonas och ser fram emot att fortsätta följa deras fortsatta satsningar inom parasporten.

Lions Bragdlejon delas ut vid Lions Sveriges riksmöte i maj.

Publicerad: 2024-04-16

Senast uppdaterad: 2024-04-10