Gå till innehåll
Parasport Västra Götaland
Parasport Västra Götaland

Skid- och skidskytteläger i Borås

Den 16–18 februari anordnade Parasport Sveriges längd– och skidskyttekommitté tillsammans med föreningen Borås SK, Parasport Västra Götaland och utvecklings­distriktet Parasport Jämtland-Härjedalen ett rekryteringsläger i Borås. Med på lägret var förbundskapten Nina Jonsson, hon var en av de ansvariga tränarna. Till lägret anslöt Ante och Alice som expertmedverkande tränare, de är till vardags landslagsåkare i Paralängdskidor.Åtta personer anmälde sig till lägret, två av deltagarna kom från Stockholm och Eskilsunna, de övriga kom från Göteborg, Borås och Skövde.

Tekniksnack med Ante

Under två dagar har paralängdskidåkare träffats på ett läger på skidstadion i Borås. Ledare från Parasport Sverige och två paralängdsskidåkare hade planerat två intensiva dagar i skidspåren. På lördagen bjöd Borås på strålande solsken och fina spår på skidstadion. Skidåkarna provade då både längdskidåkning och skidskytte och under söndagen fortsatte längdskidträningen och avslutades med teknikövningar.

Förbundet och Borås SK lånade ut längdutrustning och sitski till dem som inte hade egen utrustning. Borås SK erbjöd också deltagarna ledsagare som hjälpte till under de två dagarna. Samlat var det två fantastiska dagar i Borås, alla var glada och nöjda och hoppas på att det snart blir ett läger igen.

Det där med att hålla balansen

Det är roligt med skidåkning

Johnny som ledsagare

Hoppas vi ses snart igen

Publicerad: 2024-02-26

Senast uppdaterad: 2024-03-02

Partners och samverkan