Gå till innehåll
Parasport Småland
Parasport Småland

Stipendiefonden tilldelades till Mattias Edman!

Stipendiefonden för stöd till Parasportverksamhet i Kalmar län

Stipendiefonden är till för stöd till Parasportverksamhet i Kalmar län. Stipendiet som delas ut är en gåva från Föreningen Regionlabbet för idrott och hälsa. Priset går till såväl enskilda utövare som ideella föreningar i Kalmar län som har utmärkt sig särskilt under året eller som har visioner för framtiden. Stipendiet är på 15 000 kr och delas ut årligen mellan 2021–2030 för att stödja och stimulera utvecklingen av parasportverksamhet.

2023 års stipendiat är Mattias Edman, en fantastisk ledare för Parasport i Kalmar. Han gör ständigt ett intensivt jobb med att söka upp nya idrottsföreningar och få till stånd en samverkan för att kunna erbjuda fler aktiviteter för barn och unga med funktionsnedsättning. Han har därmed på ett föredömligt sätt fått i gång många barn och unga med funktionsnedsättning i olika idrottssammanhang. Mattias ser varje individ där de är och ger dem den tid som behövs och får individen att känna sig sedd och delaktig. Mattias finns för alla, en behöver hjälp med att knyta skosnören, någon behöver få en frukt för att inte deppa ihop och någon behöver få prata av sig. Genom sitt engagemang, sin uthållighet och sitt genuina intresse av att se personer utvecklas, gör han stor skillnad vad gäller tillgänglighet för barn och unga med funktionsnedsättning.

Stipendiet kommer att delas ut den 3 april kl.10.00 i Kalmar Sportcenter då Fritidskanalen har påsklovsaktiviteter. För kontakt: Mattias Edman 070-3580550, mattias.edman@lindsdalsif.com

 

En bild

Publicerad:

Uppdaterad: