Gå till innehåll
Parasport Halland
Parasport Halland

Special Olympic School day 2023

Två veckor efter Special Olympic School day i friidrott genomförde förbundet ytterligare en Special Olympic School day. Denna gång på Katrinebergs Folkhögskola.

Idrottsdagen började med att samtliga deltagare hälsades välkomna. Därefter delades dessa in i grupper. Sedan fick deltagarna gå runt och prova på tre olika aktiviteter. Dessa var;

-Skjuta prick med boll
-60 meter löpning
-Kasta ärtpåsar
-Steggolf
-Hinderbana
-Bygga torn

Dagen avslutades med pris- och diplomutdelning.

Denna Special Olympic School day skiljer sig från våra två andra idrottsdagar på så sätt att eleverna själva får komma med förslag på aktiviteter och att den består av mer än en aktivitet. De andra två idrottsdagarna är en friidrottsdag och en fotbollsdag. Syftet med idrottsdagarna, förutom att det ska vara en rolig och givande upplevelsedag, är att eleverna skulle få möjlighet att prova på en mängd olika idrotter och förhoppningsvis vilja fortsätta med någon aktivitet i någon av våra föreningar.

Funktionärer var elever från Katrinebergs Folkhögskola. Hallands Parasportförbund och Katrinebergs Folkhögskola har under många år haft detta fina samarbete som vi gärna ser ska fortsätta många år framöver.

Slutligen; ett stort tack till alla deltagare och funktionärer som gjorde denna dag så fantastisk!

Publicerad: 2023-05-24

Senast uppdaterad: 2023-05-24

Vill ni bli vår partner och synas här? Kontakta oss!

Visselblåsartjänst