Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Gävleborg
Parasport Gävleborg

Nyheter

 • Sommarhälsning

  Tiden har gått i en rasande fart och efter ett intensivt första halvår är det dags för en semesterperiod för att ladda våra batterier. Kansliet har stängt från den 24 juni och är åter öppet måndag den 5e augusti.

  Under det första halvåret har vi varit mycket aktiva inom förbundet. Vi har genomfört både årsmöte och flera styrelsemöten. Våra idrottskonsulenter, Elin och Emil, har arbetat intensivt med att arrangera föreningsträffar, aktivitetsdagar, utbildningsinsatser samt dialogmöten kopplade till tillgänglig idrott. Vi har också ett starkt samarbete med RF-SISU Gävleborg som bidrar i arbetet med att etablera och utveckla parasporten.
  Vi är glada över att tre nya medlemsföreningar har anslutit sig till oss i Parasport Gävleborg: Gävle Skidkamrater, Helges IF och Hofors AIF. Vi önskar er återigen hjärtligt välkomna och ser fram emot att samarbeta med er för att utveckla och främja parasporten i vår region.

  Det har också bedrivits en hel del tävlingar, som bland annat:
  • Boccia SM i Lund den 18–19 maj, där Kristoffer Frost från Söderhamns HIK tog guld.
  • I X-Y Striken har deltävlingen Hälsingestriken genomförts i Bollnäs.
  • Vid Virtus-EM i Uppsala tog Martin Jansson från Rehns BK guld i 5000 meter gång, och Lina Hedberg sprang 4 x 200 meter och bidrog till att ta en bronsmedalj.
  • Fyra seriesammandrag i G.U.D serien i parainnebandy har spelats.
  • Dessutom har två omgångar i Svealandsserien spelats, en i Gävle och en i Borlänge. Dessutom genomfördes Hudik Cup Para Trophy den 15 juni i parafotboll för första gången.
  GRG Gävleborgs Rekryteringsgrupp har genomfört massor av aktiviteter som bland annat årsträff, träningsgrupper i både Bollnäs, Söderhamn och Sandviken och många intressanta träffar. Senast var en lyckad sommaravslutning i Högbo som genomfördes den 13 juni. Läs mer om GRG på vår hemsida www.parasport.se/distrikt/gavleborg Länk till annan webbplats. Håll dig uppdaterad om allt som händer på vår hemsida se filken < Följa > och se vad som har hänt under våren.Till hösten väntar spännande aktiviteter och nya intressanta utmaningar där vi tillsammans utvecklar parasporten. Kom ihåg att Paralympiska sommarspelen genomförs i Paris mellan den 28 augusti till 8 september – Vi är en unik kraft som förverkligar drömmar! Genom våra idrottskonsulenter Emil och Elin önskar vi och hela styrelsen er alla en helt fantastiskt underbar sommar!
 • Världens bästa mötesplats - för folkhälsa, idrott och tillgänglighet

  Välkommen till en viktig konferens där vi lyfter frågor om paraidrottens förutsättningar och allas rätt till en aktiv fritid. Mötesplatsen är till för beslutsfattare, tjänstepersoner, föreningar/organisationer och övriga intresserade.

  Och JA, vi vet! Vi är lite kaxiga när vi sätter rubriken "Världens bästa mötesplats". Vi vill så klart väcka ditt intresse, men vi tänker också att världens bästa mötesplats är den där många möts för att de vill göra skillnad. Och nu har du blivit så pass intresserad att du har läst ända hit.

  Lillemor Lindell berättar om hur man jobbar för en meningsfull fritid "på riktigt" i Köpings kommun. Hur kan vi skapa ett hållbart arbetssätt från individ till medföljare och ledare?

  Vi får höra triatleten Shahrzad Kiavash berätta om acceptans och om modet att sätta träningsmål som fysiskt intakta knappt skulle våga drömma om!

  Parallellt med konferensen pågår en stor elinnebandyturnering – vi får besök av elitspelare som berättar om sporten och låter dig testa att manövrera de coola elstolarna!
  Text hämtad från RF-SISU Gävleborg Klicka här för att komma till anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. OBS! Anmäl dig senast 12 september
 • Sverige glänste på Virtus-EM i Uppsala

  Den 13-15 juni pågick Virtus-EM, europeiska mästerskapen för personer med intellektuell funktionsnedsättning, i Uppsala. Under fredagen tog Sverige hem hela fem medaljer och representanter från Gävleborg var Martin Jansson, Rehns BK, och Lina Hedberg, Bollnäs FIK.Martin slog personbästa och tog hem EM-guldet i 5000 meter gång på tiden 28:50.32. Lina Hedberg sprang första sträckan i Mix 4x200 meter och tillsammans med Joel Reinholdsson, Victor Åberg och Filippa Ivarsson tog Sverige hem ett starkt brons på tiden 2:00.50.Stort grattis till alla fina prestationer önskar vi från Parasport Gävleborg!Klicka här för att se alla resultat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Nyheter inom Parafriidrott hos Svenska Friidrottsförbundet > Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 • Givande utbildningsdag till feriearbetare i Söderhamn

  Vi från Parasport Gävleborg har återigen fått möjligheten att vara en del Introduktionsveckan av Feriearbetarnas utbildning i Söderhamns Kommun. I fredags den 14/6 började vi med en teoretisk genomgång av grunderna inom parasport och inkluderande ledarskap. Deltagarna fick lära sig om betydelsen vad parasport, och inkluderande idrottsaktiviteter och hur de kan bidra till att skapa en mer inkluderande miljö för alla, oavsett förutsättningar.Efter teoridelen fortsatte utbildningen med praktiska inslag. Deltagarna fick prova på kryckfotboll och rullstolsbasket, vilket gav dem en bättre förståelse för de utmaningar och möjligheter som finns inom parasport. Dessa aktiviteter var inte bara lärorika utan också roliga och engagerande. Dessutom bidrog aktiviteterna till att öka medvetenheten.Vi är glada över att kunna erbjuda denna värdefulla kunskap till de ungdomar som ska ut i arbete runt om i Söderhamns kommun. Vi ser fram emot att fortsätta arbetet med främja inkluderande idrott i Söderhamns kommun och vara en nytänkande och stark kraft i svensk idrottsrörelse. Här nedan kan ni se bildspel från utbildningsdagen

Publicerad: 2022-09-08

Senast uppdaterad: 2024-05-24

Prenumerera på nyheter

Hantera prenumeration