Hem / Fina resultat på INAS EM

Fina resultat i INAS EM

Alla de fem aktiva som deltog i INAS EM i friidrott åkte hem med var sin medalj. Två guld, ett silver och två brons blev medaljskörden.

På EM:S sista dag tog Joakim Södling guld i höjhopp på 1.77. Linda Nilsson tog silver i samma gren på 1.33. Linda hoppade även tresteg och kom då fyra på 8.54. I löpningen tog Aleksandra Gustavsson brons på 5 000 meter på tiden 21.42.83. Martin Jansson kom femma på samma distans med tiden 18.26.50.

Trots en turbulent start med attentatet i Istanbul gick allt mycket bra.

– Vi påverkades inte så mycket av attentatet även om vi kände av det, berättade förbundskapten Magnus Olsson. På plats var vi bara fokuserade på EM. Det var nästan värre när vi kom hem.

Det är första gången någonsin alla i truppen tar medalj och bland dem två debutanter:  Martin Jansson och Alexandra Gustavsson.

–      ­Det var ett bra genomfört mästerskap av Sverige, alla får godkänt, sa förbundskapten Magnus Olsson.

–      Det positiva är att vi kan ännu bättre och det bådar gott inför framtiden. Nu är det bara hem och träna, träna och träna igen. Jeffrey har ett Paralympics framför sig, Aleksandra och Martin har ett VM på 21km. Alla har nu 2017 och mästerskapen då som nästa mål. Inomhus EM i mars 2017 i Prag kommer först, sedan gäller det ju givetvis att visa resultat framöver också för att komma med.��