Hem / Bra start på INAS EM i Turkiet

Bra start på INAS EM i Turkiet

EM i friidrott inleddes med ett guld, ett brons och två fjärdeplatser för det svenska laget.

För guldet stod Jeffrey Ige som stötte 15,13 meter. Efter kultävlingen gick han in i diskustävlingen och tog en fjärdeplats med 30,82 meter.

–      Jeffrey är åter mästare och visar att han nu är stabil över 15 meter igen, detta efter en strulig kultävling med oerhört lång väntan. Där visar Jeffrey styrka och går in och gör 15.13. Sedan går han direkt över till diskusen och gör en godkänd tävling. Han tränar dock inte så mycket på diskusen utan det var mera på kul, sa förbundskapten Magnus Olsson.

Bronset togs av Martin Jansson på 10 000 m på tiden 37.06.73. Aleksandra Gustavsson kom 4:a på 3 000 m på tiden 12.10.83.

–      Martin tar brons med mersmak. Svängigt lopp, med djupa svackor och höga toppar för

–      Det var starkt att vinna bronset, men bristen på rutin lyser igenom precis som för Alexandra och nervositeten ställde till det för båda två. Alexandra kom aldrig riktigt in i loppet men gör en godkänd insats. Nu blickar båda mot lördag och sina 5000-meterslopp. De tar med sig mycket erfarenhet från gårdagens lopp och vet nu hur det känns och kommer att prestera ännu bättre. Jag är mycket nöjd med allas insatser under första dagen, sa Magnus Olsson.