Hem / Kontakt / Lediga jobb / Projektledare till projektet "Tillsammans"

Parasport Sverige söker projektledare till projektet "Tillsammans"

Är du en mångsidig och kreativ person som tror på idrottens roll för ett jämlikt och inkluderande samhälle? Vi söker en strukturerad och driven projektledare för att leda det spännande utvecklingsprojektet ”Tillsammans”. Tjänsten är en visstidsanställning till och med 31 augusti 2024.

Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté (Parasport Sverige) organiserar idrott för personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning inom ett femtontal olika idrotter. Förbundet har en omfattande projektverksamhet som driver pilotprojekt, undersöker nya utvecklingsområden och utforskar nya samarbetsformer.

Svenska Parasportförbundet har under en treårsperiod fått finansiering för att genomföra ett projekt som har till syfte att öka välbefinnandet för fler barn och unga med intellektuell funktionsnedsättning med hjälp av idrott, kost samt social gemenskap. Projektet utgår från att idrott och rörelse är roligare tillsammans, och riktar sig därför både till barn och unga, och till deras familjer och anhöriga. Under projekttiden ska nya verksamhetsmetoder utvecklas bland annat genom att arrangera lokala idrottsevent tillsammans med idrottsföreningar, spridning av informations- och inspirationsmaterial, samt opinionsbildningsarbete. Stor vikt kommer ligga på det sistnämnda, då Svenska Parasportförbundet är en drivande samhällsaktör i att förbättra förutsättningarna för en aktiv fritid för målgruppen.

Du arbetar självständig men ska också samarbeta med andra för att nå tydliga resultat och effekter. Som projektledare för ”Tillsammans” kommer du jobba nära kollegor inom både projektenheten och ordinarie idrottsutvecklingsverksamhet för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Arbetsuppgifter:

 • Leda projektet genom att planera och genomföra aktiviteter inom angiven budget
 • Genomföra löpande avstämning och samverkan med kollegor för att säkerställa synergier med strategi, verksamhetsplan och annan aktuell verksamhet
 • Genomföra löpande utvärdering och utveckling av projektaktiviteter, samt avslutande utvärdering och rapportskrivning
 • Genomföra omvärldsanalys inom för projektet relevanta områden

Kunskap, erfarenheter och förmågor:

 • Eftergymnasial utbildning inom samhällsvetenskap, sociologi, projektledning eller motsvarande erfarenheter från tidigare jobb eller uppdrag
 • Tidigare erfarenhet av planerings-, budget-, och rapporteringsansvar i större projekt
 • Vana att formulera kvalitativa texter på svenska
 • God kommunikativ förmåga
 • Vana av att arbeta självständigt och kvalitetsmedvetet mot uppsatta mål
 • Har ett öga för att fånga upp nya idéer och möjliga utvecklingsspår
 • Förmåga att prioritera och arbeta flexibelt därefter

Meriterande erfarenheter:

 • Tidigare arbete eller uppdrag i funktionsrättsrörelsen och/eller idrottsföreningar, särskilt verksamhet riktad till personer med intellektuell funktionsnedsättning
 • Levd eller lärd erfarenhet av idrott och funktionsnedsättning
 • Erfarenhet av att arbeta normkritiskt
 • Tidigare erfarenhet av opinionsbildningsarbete och politisk påverkan

Anställningsform: Visstidsanställning tom 31 augusti 2024

Omfattning: 100 %

Tillträde: 1 september 2021, eller enligt överenskommelse 

Placering: Stockholm, eller enligt överenskommelse. Mycket av arbetet kommer att vara möjligt att genomföra hemifrån. Resor över hela landet kommer att bli aktuellt.

Ansökan: senast 16 augusti 2021

Ansök genom att skicka personligt brev och CV till This is a mailto link. Märk mejlet med ”Projektledare Tillsammans”. Intervjuer hålls från mitten av augusti, endera digitalt eller på plats i Stockholm. 

Fackligt ombud är Carina Forslund, This is a mailto link.

För frågor om tjänsten mejla This is a mailto link

Läs mer om Parasport Sveriges strategi här: https://www.parasport.se/omforbundet/Omoss/Strategi2025/