Hoppa till sidans innehåll

INAS


The International Federation for Athletes with Intellectual Impairments - INAS

Vår vision enligt INAS internationella organisation: Idrottare med en intellektuell funktionsnedsättning över hela världen har möjlighet att uppnå framgång inom idrott på en hög nivå.

Omkring två procent av den globala befolkningen har en intellektuell försämring - en av de största grupperna i samhället.

En intellektuell funktionsnedsättning orsakas av hur hjärnan utvecklas antingen före födseln eller i början av barndomen. Det är en livslång försämring och har vanligtvis en stor inverkan på människans liv. Ibland orsakas det av ett genetiskt eller ärftligt tillstånd, genom komplikationer under graviditet eller förlossning eller av barndomssjukdom. Ofta är orsaken emellertid inte känd.

En intellektuell försämring är inte en psykisk sjukdom, och bör inte förväxlas med tillstånd som dyslexi eller autism. Människor med en intellektuell funktionsnedsättning finner det svårare än andra att lära, förstå och kommunicera. Vi tror att med rätt stöd och coaching kan idrottare uppnå sin fulla potential. INAS utmanar attityder genom att ge möjlighet att prestera och vara framgångsrikpå en hög nivå.

I längd och skidksytteorganisationen har vi såväl ett landslag som en träningsgrupp. 

Uppdaterad: 12 SEP 2018 09:08 Skribent: Linda Andersson
E-post: This is a mailto link

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam

Sponsorer

Jyskatg

Officiella leverantörer

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link