Hoppa till sidans innehåll

Hur börjar jag?


Hur börjar jag?

Se efter om det finns ett Start Your Impossible Camp som du kan vara med på. På dessa camps får man testa på flera olika idrotter under några dagar och på vissa finns längdskidor med. Där behöver du inte ha någon förkunskap eller utrustning, Allt finns där på plats för dig. Du får även hjälp med att komma vidare och vad du behöver för att kunna fortsätta på hemmaplan.

Du kan även börja med att söka om det finns en förening i närheten som bedriver verksamhet inom längdskidor/skidskytte. Kanske är det så att din närmsta förening är ansluten till Svenska Parasportförbundet. Om inte annat kan en icke ansluten skidförening ansluta sig till oss.  Fråga även om du kan få komma med på en träning som föreningen bedriver och om du kan få lära dig grunderna i längdskidåkning. Har du ingen utrustning kolla in under fliken utrustning till vänster så finns information om hur du går tillväga.

Jag har aldrig åkt skidor förut, kan jag ändå delta?

Ja, du behöver inte ha tidigare idrottserfarenhet. Alla måste vara ny någon gång, vår verksamhet är uppbyggd så att man kan komma som nybörjare och sedan utvecklas vidare i verksamheten. Antingen väljer man att utvecklas mot elitverksamheten eller så väljer man breddidrott men med tävlingsinslag eller det tredje alternativet motionsidrott. Idrotten handlar inte enbart om att ta så många medaljer som möjligt på mästerskap utan det handlar om att få så många som möjligt att idrotta så länge som möjligt, därav så ska man alltid kunna fortsätta att tävla och träna utifrån sin nivå.

Behöver du råd eller har funderingar hur du kommer vidare eller börjar så kan du alltid kontakta :

Fredrik Andersson, Idrottskonsulent/Event Koordinator

070-253 04 24

This is a mailto link

Uppdaterad: 07 SEP 2018 20:10 Skribent: Linda Andersson
E-post: This is a mailto link

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam

Sponsorer

Jyskatg

Officiella leverantörer

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link