Hoppa till sidans innehåll

Två dagar avklarade

11 DEC 2017 04:15
Världscuppremiären är nu genomförd och två längdtävlingar av tre är avklarade. Killarna har levererat många fina resultat.
  • Uppdaterad: 11 DEC 2017 04:15

Lördagens tävling - klassisk sprint stod på programmet. Kallt och fina förhållanden. Ante genomförde sin världscupdebut och åkte in på en mycket fin 22a plats i prologen. Ett starkt lopp för att vara hans första internationella tävling. 

Zebastian och Johannes startade någon timme senare och körde in på en tredjeplats i prologen. I semifinalen så kontorllerade de säkert fältet och tog sig enkelt till final. Väl i finalen så var det två atleter under neutral flagg, Jacob Adicoff från USA och Zebastian. In i sista nerförsbacken så var Zebatsian och Vladimir Udaltsov jämsides. Ett tight upplopp slutade med en tredjeplats. Två fina lopp av laget. 

Idag genomfördes medeldistansen. 7,5 km för Ante i sitski, 3 varv på en 2,5 km och 10 km för Zebastian. Spännande var att vädret slagit om kraftigt och från gårdagens kalla vind blåste nu en varm sommarvind och spåren blev tätare. 

Ante krigade på ordentligt och låg bra med under de första varven men tappade lite emot slutet och slutade på en 26:e plats. En stabil första internationell instas av honom. Det är många saker som är nya och han har hanterat det på ett mycket bra sätt. 

Zebastian och Johannes öppnade kontrollerat på första varvet och sen gjorde de som vanligt och ökade farten allt eftersom. Vid sista mellantiden låg de på 3:e plats med fyra sekunder till andra. Men efter en mycket strak avslutning så var de 2:a i mål med fyra sekunders marginal bakåt istället. 

Imorgon väntar vilodag och officiell träning inför tisdagens långdistans. 

Skribent: Linda Andersson
Epost: This is a mailto link

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam

Sponsorer

Jyskatg

Officiella leverantörer

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link