Hoppa till sidans innehåll

På plats i Canmore

03 DEC 2017 22:55
Första världscupen närmar sig nu med stormsteg. 9 december drar första racet igång men innan dess väntar klassificeringar.
  • Uppdaterad: 03 DEC 2017 23:00

Truppen är nu på plats sedan den 1 december. En lång flygresa till Calgary där vi sedan tog hyrbilar till Canmore. här befinner vi oss ungefär på 1400 möh. Vilket innebär att vi är precis på gränsen till att vara på höjd. De träningspass som vi hunnit med där har det märkts efteråt att syrehalten är betydligt lägre än på hemmaplan. 

Vi som är på plats i Canmore är en ny trupp förutom Zebastian Modin som är rutinerad i gänget och hans guide. Jag som skriver, Linda Andersson, är ny Förbundskapten sedan i maj och har tagit över rodret efter tidigare förbundskaptener och känner mig otroligt tacksam och inspirerad inför uppgiften och den säsong som ligger framför oss. 

Zebastian har som förra säsongen Johannes Andersson som guide. Vi har en ny sitski åkare Arnt-Christian Furuberg som gör sitt första internationella uppdrag. För honom väntar en klassificering där han ska utredas så att man vet i vilken klass han tävlar i utifrån sin funktionsnedsättning. 

I vallateamet har vi tagit in två norrlänningar utöver mig själv. Två stabila sävastbor. Stefan Holmbom och Petra Holmbom. De kommer gnugga skidor och testa såväl under tävlingarna här men även kommande världscup i Tyskland. Så en trupp på starka 6 personer totalt. 

Dagarna här innan handlar mest om att röra på sig lätt, anpassa sig till höjden och den tidsomställningen. Åtta timmar bakåt jämfört med svensk tid. 

Tanken nu är att vi ska kunna använda denna sida att lägga ut nyheter där ni kan följa oss men även via vår facebook och instagram. I vänsterfliken finns även uppdaterade dokument med landslags- samt träningsgrupper, säsongsplanering, organisation etc. 

Nu sparkar vi igång den här säsongen!!

Skribent: Linda Andersson
Epost: This is a mailto link

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam

Sponsorer

Jyskatg

Officiella leverantörer

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link