Hoppa till sidans innehåll

Digital upptaktsträff med sikte mot Paralympics 2022

17 DEC 2020 14:59
Under onsdagen hölls en digital pressträff med längd- och alpina paralandslagen med sikte mot Beijing 2022.
  • Uppdaterad: 17 DEC 2020 14:59

Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté arrangerade under onsdagen den 16/12 en digital pressträff för att presentera längd/skidskytte och alpina landslagen med sikte mot Beijing 2022. 

Nuläge Beijing 2022

Niclas Grön sportchef och truppansvarig på Sveriges Paralympiska Kommitté inledde pressträffen med att uppdatera nuläget inför Paralympics 2022 i Beijing. 

– Coronaläget är såklart det som läggs mest fokus på nu. Vinteridrotterna har avrti relativt skonade fram tills nu och det är väldigt viktigt att vi ser möjligheter och är kreativa i att hitta lösningar för att ge våra aktiva de bästa förutsättningarna. 

Det senaste är att de test-events som varit inplanerade under mars månad i Kina är framflyttade. Nya datum är inte klart ännu. 

– Vi är inte så drabbade av detta då många av våra aktiva redan är kvalade till 2022. I dessa tider är kommunikationen mellan ledare och aktiva otroligt viktigt och jag vet att vi har det team som behövs för att klara av det här. 

Så ska Sverige nå fler medaljer

I PyeongChang 2018 tog Sverige en medalj under hela Paralympics. För att återigen ta sig uppåt i medaljligan finns det ett par avgörande framgångsfaktorer.

  • Heltidssatsande aktiva och ledare 
  • Prioritera presterande idrotter 
  • Stötteapparaten runt idrotten

– För att hänga med internationellt har vi identifierat de delar i verksamheten som vi måste fokusera extra på. Det kommer att vara kompetenta och kontinuerliga ledarstaber under lång tid och möjlighet till heltidssatsande aktiva. Vi är på god väg och jag vet att vi har en ljus framtid att se fram emot, säger Niclas Grön. 

Längd- och skidskyttelandslaget

Fredrik Uusitalo, förbundskapten sedan september 2020, berättade om sina tankar om att vara tillbaka inom parasport efter ett par år på Svenska skidförbundet. 

– Jag har verkligen uppskattat min tid på skidförbundet där jag endast har kunnat fokusera på att vara tränare. Men som förbundskapten har du en större roll och det var för många godsaker i det här uppdraget för att tacka nej, säger han. 

Största utmaningen just nu är att hela världscupen är inställt på grund av corona. Men att hålla motivationen uppe hos de aktiva verkar inte vara några problem. 

– Nej det är nästan så att jag får hålla tillbaka dem istället. De är extremt motiverade och vi är inne i en väldigt bra träningsperiod.

Ledarstaben

Leif Larsson
Skyttetränare/coach

Fredrik Uusitalo
Förbundskapten

Nina Jonsson
Coach

Emil Jönsson Haag
Coach/guide

Stefan Holmbom
Vallarchef

 


Truppen 

 

Arnt-Christian Furuberg 
Ålder: 33 år
Bor: Falun

Daniel Nilsson
Ålder: 39 år
Bor: Uppsala

Louise Perottosdotter
Ålder: 23 år
Bor: Lima

Skribent: Elias Håkansson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam

Sponsorer

Jyskatg

Officiella leverantörer

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link