Hoppa till sidans innehåll

Årets första träningsläger på snö: "Fantastiskt"

09 NOV 2020 08:58
Lyckat snöläger på Idre Fjäll med 5 kilometers spår i toppklass.
– Det har varit en superbra vecka, säger landslagsåkaren Louise Perottosdotter.
  • Skapad: 09 NOV 2020 08:58

Lägret på Idre Fjäll 21–26 oktober blev verkligen lyckat. Vi har fått fin skidåkning serverat till oss varje dag. Fantastiskt att dom kunnat leverera över 5 km spår i toppklass den här tiden på året. Hatten av för det.

Landslagsåkaren Louise Perottosdotter var mer än nöjd med veckan i Idre. 
– Det har varit en superbra vecka och det är alltid lika underbart att få göra snöpremiär. Nu är man extra motiverad av att fortsätta träna på för fullt när man kommer hem.

Fokus har inledningsvis på lägret legat på att åka mycket skidor i lugnt tempo för att göra sig van med de längre skidorna och få in tekniken på ett bra sätt. Det är lätt hänt att tempot på de lugna passen blir lite för snabbt i början på säsongen, så därför har vi vart noggranna med att hålla rätt intensitet på de lugna passen.

 

Detta gör vi genom pulsklockan som är ett bra redskap. Lite längre in i lägret fick vi faktiskt möjligheten att tävla igen. Det var Falun/Borlänge SK som arrangerade ”tjuvstarten” på just Idre Fjäll. Två tävlingsdagar efter varandra. Detta blev två väldigt lyckade dagar. Det blev inte bara några bra fartpass som var det huvudsakliga målet utan även ett bra genrep på allt som kommer med en tävling i form av uppvärmning, skidtester och alla andra rutiner som legat i vila ett tag nu. Så tack Falun/Borlänge SK för ett fint arrangemang.

Förutom skidåkning så har vi fått till bra styrkepass på gymmet. Det är viktigt att inte släppa styrketräningen bara för att vi närmar oss säsongen. Det gäller att planera för att få in de momenten med kontinuitet hela året för att nå utveckling.

Inspirerande i Idre var också att genomföra skyttet på en så fin skidskyttevall som de erbjuder och extra kul också så klart med svenska skidskyttelandslaget på plats, tack för hjälpen på plats. 

Nu väntar träning på hemmaplan. Det är en viktig period vi har framför oss samtidigt som förhållandena pendlar mellan plus och minusgrader så det gäller att vara kreativ och tänka extra noga på hur man lägger upp passen nu.

Nästa gemensamma läger kommer att äga rum på snö i Östersund i december månad.

Skribent: Elias Håkansson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam

Sponsorer

Jyskatg

Officiella leverantörer

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link