Hoppa till sidans innehåll

Uppgift


För att rullstolsrugbyn och andra idrotter ska fungera på alla nivåer och utvecklas både på bredden och även på elitnivå, krävs en fast organisation.
Rullstolsrugbyn är en av många paraidrotter som sorterar direkt under Svenska Parasportförbundet.

I Rullstolsrugbykommittén hanteras en mängd olika frågor och styrelsen består i dagsläget av fem personer med olika ansvarsområden.
Kommittén jobbar bl a med utveckling för att få in nya spelare, starta verksamhet på fler orter, hitta nya eldsjälar som vill jobba med sekretariat, bli domare etc.
Styrelsen försöker också stötta landslaget på olika sätt och anordna tävlingar både för nybörjare och erfarna spelare.
Vidare är det en person som ansvarar för rekrytering och utbildning av domare samt jobbar med spelregler och uppdatering av dessa.
Styrelsen ansvarar också ekonomiskt för de medel man till tilldelats från Parasportförbundet för att bedriva landslagsverksamhet, utveckling och utbildning mm.

I styrelsens arbete ingår även att nätverka nationellt och internationellt samt hålla kontakt med europeiska och internationella organ som jobbar med rullstolsrugby. 

Slutligen kan man säga att idrottskommittén är en länk mellan klubbarna med sina aktiva spelare och de olika organisationerna runt omkring på regional, nationell och internationell nivå.

Uppdaterad: 25 FEB 2018 20:34 Skribent: Elias Håkansson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
SKF

Officiella leverantörer

Scandichemma
GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link