Hoppa till sidans innehåll

Om rullstolsrugby


Rullstolrugby är en mixad lagsport för både manliga och kvinnliga idrottare. Det är en unik sport som skapats av idrottare med funktionsnedsättning och kombinerar delar av rugby, basket och handboll.

Som spelare tävlar du i lag om fyra för att försöka föra bollen över motståndarlagets mållinje. Kontakt mellan rullstolar är tillåtet, och är i själva verket en stor del av sporten som spelarna använder sig av för att blockera och hålla motståndare.
I rullstolsrugby används manuella rullstolar speciellt utformade för sporten. Som spelare måste du uppfylla vissa kriterier och vara inklassad enligt reglerna för klassificering. Du behöver inte använda rullstol till vardags, men du måste ha en nedsatt muskelfunktion i armar, bål och ben. Om du inte har en neurologisk skada/sjukdom krävs det nedsättningar i armar och ben, liknande en person med tetraplegi.

Rullstolsrugby är en paralympisk sport med 26 länder som tävlar internationellt.

Det är en fysiskt och taktiskt krävande sport med högt tempo och där tacklingar är något som kännetecknar denna sport, en lagsport när den är som bäst!

Varmt välkommen att prova en rolig sport utöver det vanliga!

Uppdaterad: 27 OKT 2017 21:36 Skribent: Lars Varnerud
Epost: This is a mailto link

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
SKF

Officiella leverantörer

Scandichemma
GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link