Hoppa till sidans innehåll

Malmö Open 2019

15 FEB 2019 18:54
Efter ett antal års uppehåll gjorde Rullstolsrugbyn come back i Malmö Open med en turnering i Glasbrukshallen. Köping Hillbillies kunde till slut vända hem med guldmedaljer runt halsen och lyfta segerbucklan mot taket.
  • Uppdaterad: 15 FEB 2019 18:54

Rullstolsrugbyn är åter med i Malmö Open som en av tretton idrotter, som tävlar på en rad olika platser i och runt Malmö.

Till rugbyturneringen var fyra lag anmälda: två svenska, Roosters från Finland och Falcons från Danmark. Med fyra lag fick det bli en round robin med placeringsmatcher därefter. Redan efter lördagens matcher stod det klart att söndagen skulle bjuda på två dubbelmöten, med en helsvensk final mellan ärkerivalerna Köping Hillbillies och Nacka Spiders. Samtliga fyra lag var förstärkta med var sin inlånad spelare från olika håll.

Första matchen mellan Köping och Nacka var ganska jämn till en början, men undan för undan tvingade Köping fram misstag hos motståndarlaget. Nacka hade lånat in Mauri Vironmäki , en finsk 3,5-poängare, som även tidigare har spelat med Spiders. Köping var fulltaliga, så när som på Glenn Adaszak, med båda Skånepågarna Tobbe Sandberg och Mikael Norlin på plats och hade dessutom förstärkt med Göteborgarna Claes Bertilsson och Andreas Collin. Coach Benoit Labrecque hade ett antal olika uppställningar att snurra på och det gjorde han! När slutsignalen ljöd hade Köping en komfortabel marginal.

Till finalen verkade båda lagen taggade med tredje mötet lagen emellan inom loppet av en dryg vecka! Nacka började bäst och drog upp en ledning med 3-1. Då gick nyckelspelaren Tomas Hjerts strap sönder och efter två coach timouter, tvingades Hjert utgå. Med en febrig Marko Norrbacka på bänken fick Nacka spela på med tre lågpoängare på banan, vilket blev väl tufft mot Köpings landslagsfyra. När Hjert åter kunde komma i spel stod det 4-7 och uppförsbacke för Spiders. Så småningom började Nacka jobba sig närmare Köping när nästa dråpslag kom. Tomas Hjert fick ena tummen i kläm och försökte först spela vidare, men det gjorde alltför ont med en bruten tumme! När han tvingdes kasta in handduken var matchen game over och den jämna final som alla hoppades på blev ren defilering för Köping i sista quartern där Nacka spelade med fyra lågisar. Köping vann matchen med klara 48-35 och hela turneringen.

Till nästa år hoppas vi på ytterligare 1-2 lag i rugbyturneringen. Eftersom undertecknad inte kunde vara på plats i Malmö som tävlingsledare, fick fru Krossén ta på sig den rollen och hon lyckades tillsammans med domare, funktionärer och ett par volontärer få till en riktigt bra turnering. I stort sett alla matcher streamades, så det gick fint att följa matcherna hemifrån för oss som inte var på plats.        

 Fotograf: Senad Honic

 

Skribent: Magnus Krossén
E-post: This is a mailto link

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
SKF

Officiella leverantörer

Scandichemma
GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link