Hoppa till sidans innehåll

Magnus Hansson är död

22 APR 2018 17:11
Fd Rehabinstruktören på RSS och rullstolsrugbyspelaren, Magnus Hansson, har vid en ålder av 53 år lämnat oss.
  • Uppdaterad: 22 APR 2018 17:13

 Minnesord över Magnus Hansson

Den 7:e april gick vår kära lagkamrat Magnus Hansson hastigt och alldeles för tidigt ur tiden vid 53 års ålder. Han efterlämnar sin livskamrat Anna och deras två döttrar Matilda och Alma.

 Magnus var en försynt person som inte tog mycket plats, men han hade mycket klokskap i sig och var alltid mycket lojal och hjälpsam. Det upplevde vi alla som hade kände honom, vare sig det gällde rullstolsrugbylaget, som vän eller i hans yrkesroll som rehabinstruktör. Många nyskadade har under årens lopp haft Magnus som läromästare och förebild på RSS.

Allt sedan rullstolsrugbyn introducerades i Sverige för 25 år sedan var Magnus med, först i ”North hill Vikings” under Norrbacka HIF:s fana och sedan i ”Nacka Spiders”, Nacka HI:s stolthet. I sin roll som rehabinstruktör bidrog Magnus starkt till att slussa in nya spelare till rugbyn.

Innan rullstolsrugbyns era var vi flera som höll på med friidrott och tävlade på bana och i maraton. Även om många av oss är envisa och tjurskalliga, var det en som tog priset – Magnus Hansson. Trots alla fruktade backar och branter bara skulle han köra Stockholm Maraton och det gjorde han också med bravur!

Lika försynt och försiktig som han var utåt, lika stenhård var han mot sig själv. Det f d jägarsoldaten utmanade gärna sig själv, t ex med vildmarksliv i tält. Jag kommer aldrig heller att glömma när Magnus hade bränt sig på kokhett tevatten och vi var på en rugbyturnering. Han satt i stolen och frossade och när jag frågade: -Hur är det Mange?  Fick man till svar: -Jo, det är fint! Magnus bet ihop och klagade aldrig.

Vi är många som saknar Magnus både på och utanför planen.

Skrivet av Magnus Krossén, som representant för Svensk Rullstolsrugby.

 

 

Skribent: Magnus Krossén
E-post: This is a mailto link

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
SKF

Officiella leverantörer

Scandichemma
GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link