Hoppa till sidans innehåll

Köping Hillbillies - svenska mästare!

07 FEB 2019 20:13
Efter en stabil laginsats på SM-finalen som spelades i Sundsvall under SM-veckan, kan Köping Hillbillies titulera sig Svenska mästare för första gången!
  • Uppdaterad: 07 FEB 2019 20:13

För första gången var Rullstolsrugbyn med på SM-veckan i Sundsvall som passade på att 10-årsjubilera. Skillnaden på 10 år är en utökning från 5 till 24 idrotter!  

Eftersom vi inte fick till något SM i höstas, var det ett ypperligt tillfälle när vi blev inbjudna att medverka på SM-veckan. Det hela blev inte sämre av att finalmatchen mellan Nacka Spiders och Köping Hillbillies direktsändes på SvT! 

Nacka saknade ett par av sina 2,5-or och blev effektivt tillbakapressade av Köping som undan för undan tog några turn-overs, stressade fram misstag från motståndaren och drog i från mer och mer. Köping lyckades dessutom göra sista målet i de tre första periodsluten. En bit in i matchen jobbade sig Nackaiterna lite närmare, men till slut hade Hillbillies en rejäl vinstmarginal och vann med 54-42. Grattis till första SM-guldet! Förutom TV-publiken hade ett antal nyfikna Sundsvallsbor hittat till Sporthallen. Kul

Skribent: Magnus Krossén
E-post: This is a mailto link

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
SKF

Officiella leverantörer

Scandichemma
GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link