Hoppa till sidans innehåll

SM 2017 i Eskilstuna

24 OKT 2017 17:28
SM i rullstolsrugby avgjordes 14-15 oktober i Eskilstuna. Det var flera bra matcher, men framförallt bjöd SM-finalen på den dramatik och spänning man önskar sig och avgjordes först efter förlängning!
  • Uppdaterad: 24 OKT 2017 21:48

För andra året i rad spelades SM i rullstolsruugby i Eskilstuna och ingick även i år som en av flera paraidrotter i Tunaspelen. Samtliga fyra svenska lag: Göteborg Lions, Köping Hillbillies, Norrbacka och Nacka Spiders var på plats för att tampas om SM-medaljerna och bucklan. Arrangemanget var ett samarbete mellan Sörmlands/ Västmanlands Parasportförbund, Köpings IK och Rullstolsrugbykommittén.

Ett av de stora glädjeämnena under helgen var alla nya spelare i Göteborg och Norrbacka, som gjorde sin debut på tävlingsbanan. Desutom har Göteborg ytterligare några spelare som förhoppningsvis dyker upp till ligapremiären.Det behövs verkligen!

Hur gick det då? De gamla ärkerivalerna Köping och Nacka gjorde upp om SM-guldet även i år. De båda möttes först i gruppspelsmatchen på söndagen som Köping vann komfortabelt med 9 mål. Efter det trodde nog de flesta att guldet skulle hamna i Köping, men Nacka hade andra planer. Nacka kopplade tidigt ett grepp i finalen, men Köping knappade in mer och mer och vid full tid var det lika. Nacka vann förläng- ningen med minsta möjliga marginal och det var både en kämpaseger och en taktisk triumf. Grattis till SM-guldet Nacka Spiders! 

Fotot ovan är taget av: Anders Sundkvist och Christina Lundquist. Klicka på länken nedan, så kommer du åt deras fotalbum från SM:

http://parasport.ansu.se/#!album-117

Skribent: Magnus Krossén
E-post: This is a mailto link

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
SKF

Officiella leverantörer

Scandichemma
GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link