Hoppa till sidans innehåll
Foto: M.pernheim

SM Brons

2014-07-27 20:51

Under SM Veckan i Borås, var det lördagen den 5 juli SENIOR SM i Judo. Nicolina Pernheim som är blind tävlade mot sina motståndare som inte har några funktionsnedsättningar. Nicolina gjorde bra matcher och vann sin vana troget på fasthållning.Hon förlorade dock sin möjlighet att gå till final efter en mycket bra mach som hon dock förlorade. På söndagen var det final i bl.a. damernas viktklass - 63 kg, som också direktsändes i SVT, därför delades bara bronsmedaljerna ut på lördagen till Klara Mattsson och Nicolina Pernheim. Nicolinas bronsmedalj är en fantastisk prestation, då hon tävlade mot landets bästa seende judoutövare i 63-kilosklassen!
  • Skapad: 27 JUL 2014 20:51

Nicolina vann sin första match, mot Jeanette Karoui, på tio poäng för en fasthållning. Sedan gick hon en mycket bra match mot landslagstjejen Mia Hermansson, som hon dock förlorade på ett kast. Det innebar att matchen mot Emma Berkling, som också är med i landslaget, blev direkt avgörande om en plats i SM-finalen.

Nicolina stod länge och gjorde mycket bra i från sig, men förlorade matchen. Men hon tog brons i SM för seende – och det är verkligen ett mycket bra resultat.

 

Resultatet för - 63 kg

1. Emma BARKELING SPIF Judo 

2. MiaHERMANSSON SPIF Judo

3. Nicolina PERNHEIM Sakura Judoklubb Göteborg 

3.Klara MATTSSON Stockholms JK

Skribent: Martin Pernheim
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link