Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Träna judo


Kan alla träna Judo?

Ja,i princip kan alla träna Judo. Från 4 år och uppåt kan man träna judo. Det spelar inte någon roll om du har någon funktionsnedsättning, men har du blödarsjuka eller har benskörhet bör du kolla upp med din läkare först. Det är också viktigt att du berättar för din tränare om du har någon funktionsnedsättning samt om du tar någon medicin, för att din tränare ska kunna ge dig de bästa förutsättningarna.

Visa svar


Dölj svar


Hur tränar man judo?

Judo tränar man på judoklubbar, som finns i hela landet. Flickor och pojkar tränar ihop. På de flesta klubbarna delar man in grupperna efter ålder och ibland också efter hur länge man har tränat dvs efter bältesfärg.

När man ska pröva på kan man ha en träningsoverall med långa ärmar och ben. Tänk på att det inte får finnas föremål av metall som t.ex. dragkedja, eftersom man då kan skada varndra.

Flickor har också en t-shirt under sin dräkt när de tränar.

Man har inga smycken på sig och naglarna ska vara kort klippta. Ha också för vana att använd tofflor när du går från omklädningsrummet till dojon (träningshallen).

Visa svar


Dölj svar


Vad har jag på mig när jag tränar?

När man tränar judo är man barfota och man har en judodräkt eller ibörjan kan man ha en träningsoverall. Men tänk i så fall på att det inte får finnas någon metall som kan skada dina kamrater. Har du långt hår så är det bra om du har en snodd utan metall, tänk också på att ha kortklippta naglar.

Visa svar


Dölj svar


Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF

Officiella leverantörer

Scandichemma
GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link