Hoppa till sidans innehåll

Digital upptaktsträff med sikte mot Paralympics 2022

17 DEC 2020 14:43
Under onsdagen hölls en digital pressträff med längd- och alpina paralandslagen med sikte mot Beijing 2022.
  • Uppdaterad: 17 DEC 2020 14:43

Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté arrangerade under onsdagen den 16/12 en digital pressträff för att presentera längd/skidskytte och alpina landslagen med sikte mot Beijing 2022. 

Nuläge Beijing 2022

Niclas Grön sportchef och truppansvarig på Sveriges Paralympiska Kommitté inledde pressträffen med att uppdatera nuläget inför Paralympics 2022 i Beijing. 

– Coronaläget är såklart det som läggs mest fokus på nu. Vinteridrotterna har avrti relativt skonade fram tills nu och det är väldigt viktigt att vi ser möjligheter och är kreativa i att hitta lösningar för att ge våra aktiva de bästa förutsättningarna. 

Det senaste är att de test-events som varit inplanerade under mars månad i Kina är framflyttade. Nya datum är inte klart ännu. 

– Vi är inte så drabbade av detta då många av våra aktiva redan är kvalade till 2022. I dessa tider är kommunikationen mellan ledare och aktiva otroligt viktigt och jag vet att vi har det team som behövs för att klara av det här. 

Så ska Sverige nå fler medaljer

I PyeongChang 2018 tog Sverige en medalj under hela Paralympics. För att återigen ta sig uppåt i medaljligan finns det ett par avgörande framgångsfaktorer.

  • Heltidssatsande aktiva och ledare 
  • Prioritera presterande idrotter 
  • Stötteapparaten runt idrotten

– För att hänga med internationellt har vi identifierat de delar i verksamheten som vi måste fokusera extra på. Det kommer att vara kompetenta och kontinuerliga ledarstaber under lång tid och möjlighet till heltidssatsande aktiva. Vi är på god väg och jag vet att vi har en ljus framtid att se fram emot, säger Niclas Grön. 

 

Alpina landslaget

Henrik Bergqvist som var varit förbundskapten för det svenska landslaget sedan 2017 har sett en stor utveckling på de tre åren. 

– I början var det jag och Aaron som åkte runt på världscupen, nu är vi två aktiva och en ledare till som är med på tåget och det ger oss mycket. Det har varit en väldigt fin utveckling. 

Sverige klassas som ett av världens mest lovande nationer inom paraalpint och det är märks på världstouren enligt Bergqvist. 

– Vi har respekt med oss. Att ha tre åkare, där den äldsta är 20 år, och trots det vara med i toppen i nästan alla tävlingar ger avtryck. Nu är målet att hitta stabiliteten och förbereda åkarna så bra som möjligt inför Beijing 2022. 

Henrik Bergqvist
Förbundskapten

Lars Ericsson
Tränare och service


Truppen

Aaron Lindström
Ålder: 20 år
Bor: Järpen
Ebba Årsjö
Ålder: 19 år
Bor: Östersund
Arvid Skoglund
Ålder: 17 år
Bor: ÖstersundSkribent: Elias Håkansson
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
SKF

Officiella leverantörer

Scandichemma
GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Svenska Parasportförbundet
Box 110 16
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link