Tävling

Att tävla sporrar och motiverar

För oss på Parasport Sverige är det viktigt att utveckla både breddidrott och elitidrott. Oavsett vilken ambition du har vill vi göra det enkelt och roligt att ha en aktiv livsstil genom hela livet, och om du vill elitsatsa ska du få bästa möjliga stöd.Klassificering – ett tydligt regelverk gör idrotten rättvis

Viktoria Karlsson.jpg

För att arrangera en paraklass i en tävling hänvisar vi till att följa det internationella regelverket för respektive idrott. Därefter kan regelverket justeras för nationell nivå. Parasport Sveriges medicinska råd anordnar årligen kursdagar i klassificering. I modul 1 får du lära dig grunderna i klassificering enligt Internationella Paralympiska Kommitténs (IPC) kriterier för parasport. Modul 2 är en workshop där vi lägger grunderna för att, utifrån IPC:s riktlinjer för klassificering, ta fram regler, indelning och riktlinjer för nationell klassindelning för just din idrott.

För vem: För dig som jobbar med utveckling av en idrott på förbunds-/nationell nivå.

Hur: Kursdagar – modul 1 och modul 2.

När: Nästa kursdag hittar du under Utbildning.

Kontakt: Hör av dig till This is a mailto link om du har frågor.

Läs mer om klassificeringLicensering

rullstolsrugby-1.jpg

För att paraidrottare ska kunna tävla på lika villkor behöver det först göras en klassificering. Inom Parasport Sveriges idrotter utfärdas en licens för dem som har en klassificering samt via sin förening ansökt om licens för året.

För vem: För idrottare som vill tävla inom parasport.

Hur: Licenser söks i IdrottOnline. Här hittar du manualer för licenser i IdrottOnline.

Kontakt: För allmänna frågor, kontakta This is a mailto link.

Läs mer om licenseringSpecial Olympics Games

SO Games.jpeg

Special Olympics Games är Sveriges största idrottstävling för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Men det är mer än en idrottstävling. Inom Healthy Athletes Program ryms en frivillig hälsoundersökning och utbildning samt ett större besöksprogram för politiker och idrottsrörelsen. Arrangemanget är även uttagstävling till Special Olympics sommar- och vintervärldsspel.

För vem: För idrottare med intellektuell funktionsnedsättning och för dig som vill besöka årets roligaste idrottsevent.

När: 16–19 juni 2022 i Malmö.

Hur: Läs mer och anmäl dig på tävlingens hemsida.

Kontakt: Om du har frågor om Special Olympics Games, vänligen kontakta This is a mailto link.

Besök hemsidan för Special Olympics Games