Hoppa till sidans innehåll

Om Göteborgs Parasportförbund


Göteborgs Parasportförbundes Verksamhetsidé och Visioner

Göteborgs Parasportförbund, Parasport Göteborg, är organiserat som ett av 21 Specialidrottsförbund under Svenska Parasportförbundet, Parasport Sverige.

 

Parasport Göteborg samordnar och organiserar bland annat uppsökande verksamhet samt utbildnings- och tävlingsverksamhet för sina 32 föreningar. Totalt har Göteborgs Parasportförbund ca 2000 medlemmar.

 

På Parasport Göteborg strävar vi efter att bygga upp ett nätverk av kontakter, framförallt med idrotten, skolor, familjer, habiliteringarna samt med det övriga föreningslivet och på så sätt stötta de föreningar som är knutna till Göteborgs Parasportförbund.

Parasport Göteborg jobbar främst med nyrekrytering med prioritet på barn och ungdomar, vi anordnar Prova På aktiviteter i samarbete med skolor och habiliteringar, vi anordnar utbildningar, vi arbetar med tillgänglighetsfrågor, vi försöker initiera och leda projekt inom ramen för Idrottslyftet, vi arbetar med att utveckla våra föreningar, utbilda och kompetenshöja deras ledare och vi jobbar med integrering.

 

2007 byggdes Pjäshallen, en av få tillgänglighetsanpassade idrottshallar i Göteborgsområdet. Det gav oss nya möjligheter och en större närhet till flera av våra föreningar. I Pjäshallen bereds våra föreningar förtur när det gäller bokning av aktiviteter. Vi arbetar med en vision om ett integrerat Idrottscenter där paarasport och övrig idrott kan mötas och utvecklas. I Pjäshallen finns ett fullutrustat tillgänglighetsanpassat gym och en konferenslokal som också erbjuds våra föreningar att hyra eller lösa gymkort i.

 

Visionen är i ständig förändring men den börjar ta form och bli verkligenhet.

 

Vi på Göteborgs Parsportförbund sätter våra föreningar i fokus. Vi vill vara det stöd och den förlängda arm de behöver för att utveckla sin verksamhet, kompetenshöja sina ledare och nyrekrytera barn och ungdomar till handikappidrotten.

Parasport Göteborgs:s styrelse och personal har sedan 2010 fortsatt arbetat med Värdegrunder, Visioner och Verksamhetsidéer för att öka förståelsen, bli effektivare i vårt arbete och bli bättre på att kommunicera.

 

Göteborgs Parasportförbund står för ledorden respekt, utveckling och samarbete och Visionen är att Parasport Göteborg skall "Visa Vägen och Leda Utvecklingen".

Uppdaterad: 08 NOV 2016 13:07 Skribent: Anna-Carin Ahlquist
Västra Götalands
Parasportförbund

drivs med
stöd av
  
Logotyp "Med stöd från Västra Götalandsregionen"
 
   

 
Parasport Sverige
utgörs av
 

Parasport Sveriges Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Parasport Sveriges andra kanaler

Facebookch-twitter
YoutubeInstagram

Postadress:
Västra Götalands Parasportförbund
Pjäshallen, Övre Kaserngården 8
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Övre Kaserngården 8
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: +4631431893, +4631432256
E-post: kansliet.vg@paraspor...