Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Wahlstrom

Västra Götalandsregionens Handikappidrottsstipendium

14 OKT 2014 10:01
Västra Götalandsregionen delar varje år ut handikappidrottsstipendium. 150 000 kronor är årets stipendium för idrottare med funktionsnedsättning. I år är det tre enskilda idrottare, två ledare och ett lag som får dela på pengarna för sina insats.
  • Skapad: 14 OKT 2014 10:01

- "Årets stipendiater är väldigt goda förebilder för andra idrottare. Jag hoppas att detta får fler att få upp ögonen för idrott som en viktig väg till bättre hälsa och ett gott liv." Det säger kommittén för rättighetsfrågors ordförande Tord Karlsson.
 
 - "Vi är väldigt glada att kunna dela ut det här stipendiet, och jag blir inte förvånad om vi ser några av dem gå långt i kommande Paralympics. Det ska bli roligt att följa dem i framtiden" säger Kristina Grapenholm, kommittén för rättighetsfrågors vice ordförande.
 
Vid bedömning och framtagandet av förslag till stipendiater har samråd skett med representanter för rådet för funktionshinderfrågor samt representanter från Göteborg- , Bohuslän Dals- och Västergötlands Handikappidrottsförbund.
 
2014 års stipendiater är utsedda av kommittén för Rättighetsfrågor i Västra Götalandsregionen och 3 av de 6 stipendiaterna är från Göteborgs distriktet.
 
Stipendiet delades ut vid Västra Götalandsregionens fullmäktigesammanträde i Vänersborg den 7 oktober.
 
I år fick 6 stipendiater, dela på 150 000 kronor:
 
DSC_5621
1. Michael Azulay (Västra Frölunda) får 40 000 kronor i stipendium som enskild idrottare inom bordtennis. Michael har varit i Sveriges landslagsgrupp i bordtennis 2014, hans individuella resultatmål är först och främst EM i Danmark 2015, där han siktar på en topplacering. Men den stora moroten är Paralympics i Rio de Janeiro 2016.
 
DSC_5618
2. Joel Hansson (Mölndal) får 40 000 kronor i stipendium som enskild idrottare inom badminton. Joel Hansson var uttagen till landslaget 2012, och är rankad 2:a i singel, 3:a i herrdubbel och 2:a i mixed i Sverige på Svenska Badmintonförbundets rankningslista.
 
3. Rainbow Dash (Skene) får 20 000 kronor i stipendium som enskild idrottare inom ridning. Rainbow Dash är en naturbegåvning när det gäller att hantera en häst. Hon har med hjälp och stöd av hästhanteringen gjort mycket stora personliga framsteg både socialt och känslomässigt.
 
4. Skövde Handikappidrottsförenings "lag lila" (Skövde) får 30 000 kronor i stipendium som lag inom gren innebandy. Laget vill utveckla kunskap,
sammanhållning och möjlighet till att vara föregångare i innebandyverksamheten för funktionsnedsatta i Västergötland.
 
5. Åsa Alvertstedt (Göteborg) får stipendium 10 000 kronor som ledare. Åsa är förbundskapten för Svenska damlandslaget i goalball och jobbar hårt för att hitta fler som vill spela goalball. För att nå så många ungdomar som möjligt samarbetar hon med både skola och syncentraler och träffar då ofta idrottslärare som gärna vill hitta lösningar på en bra fungerande skolidrott för alla.
 
6. Bo Fremäng (Trollhättan) får stipendium 10 000 kronor som ledare. Bo har varit ledare/tränare i Showdown i nio år. Hans motto är att som ledare och tränare får man inte ge upp om inte resultaten kommer med en gång.
Syftet med stipendiet är att uppmärksamma personer som gjort utmärkta prestationer och som kan vara en förebild som stimulerar till idrottsutövning.
 
Vi på Göteborgs Handikappidrottsförbund vill på detta sätt gratulerar alla fantastiska stipendiater.
 
Foto: Lars Carlsson Västra Götalandsregionen 
 
 
 
Skribent: Anna Carin Ahlquist
Västra Götalands
Parasportförbund

drivs med
stöd av
  
Logotyp "Med stöd från Västra Götalandsregionen"
 
   

 
Parasport Sverige
utgörs av
 

Parasport Sveriges Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Parasport Sveriges andra kanaler

Facebookch-twitter
YoutubeInstagram

Postadress:
Västra Götalands Parasportförbund
Pjäshallen, Övre Kaserngården 8
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Övre Kaserngården 8
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: +4631431893, +4631432256
E-post: kansliet.vg@paraspor...