Hoppa till sidans innehåll

Uppdaterade Riktlinjer Pjäshallen från och med den 10 februari 2021

08 FEB 2021 10:04
Riksdagen har beslutat om den så kallade pandemilagen som gäller från den 10 januari 2021. Det här gäller för Pjäshallen A- och B-Hall från och med den 10 februari 2021
  • Uppdaterad: 08 FEB 2021 10:04

Enligt pandemilagen tillåts max åtta deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, som idrottsevenemang med publik. I lagen finns också särskilda begränsningar för gym, idrottsanläggningar och badhus som är öppna för allmänheten.

Beräkning av max antal besökare inomhus

I de allmänna råden till förordningen utifrån pandemilagen anges att maxantalet ska beräknas på sådant sätt att varje besökare inom varje avgränsat utrymme ska kunna disponera minst 10 kvadratmeter av den tillgängliga ytan.

Idrottsföreningar som bedriver verksamhet i en lokal där hela ytan utgör idrottsyta gör beräkningen utifrån lokalens totala yta och detta även om viss idrottsutrustning är placerad på denna yta.

Gällande riktlinjer i Pjäshallen A-Hall utifrån den Pandemilagen som stiftades den 10 januari 2021

Pjäshallen A-Hallen

Mått: 41m x 18m = 738 kvadrat meter

I Pjäshallen A-Hall får max 65 personer vistas enligt Pandemilagens uträkning.

Gällande riktlinjer i Pjäshallen B-Hall utifrån den Pandemilagen som stiftades den 10 januari 2021

Pjäshallen B-Hallen

Mått: 22m x 18m = 396 kvadrat meter

I Pjäshallen B-Hall får max 30 personer vistas enligt Pandemilagens uträkning.

Pjäshallen håller i dagsläget (från den 10 februari) öppet för Skolidrott, elitidrott samt i enlighet med Regeringens rekommendationer: Regeringen meddelade den 4 februari att barn födda 2002 och yngre undantas och därmed får träna, på ett smittsäkert sätt, både inomhus och utomhus.

Omklädningsrummen är öppna i Pjäshallen men vi rekommenderar alla att byta om och duscha hemma i den mån det är möjligt då utrymmena i omklädningsrummen är begränsade.

Inomhusanläggningar öppnar 10 februari för barn och unga födda 2002 och yngre.

Från onsdag 10 februari är det återigen tillåtet att ordna idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för barn och unga födda 2002 eller yngre i Göteborgs Stads inomhusidrottsanläggningar.

Beslutet togs av idrotts- och föreningsnämndens ordförande fredag 5 februari med anledning av regeringen besked om att lätta på restriktionerna och öppna upp för inomhusträning för barn födda 2002 och yngre.

 

Beslutet innebär att detta gäller från och med 10 februari

  • Idrottsanläggningar inomhus och möteslokaler öppnar för organiserade idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för barn och unga födda 2002 och yngre. Detta gäller de anläggningar som hyrs ut av idrotts- och föreningsförvaltningen och GotEvent, det vill säga sporthallar, gymnastiksalar, simhallar, ishallar och möteslokaler.
  • Inomhusanläggningarna är sedan tidigare öppna för skolverksamhet, yrkesverksamma elitidrottare och barn födda 2005 eller yngre.
  • Omklädningsrummen är öppna i Pjäshallen men vi rekommenderar alla att byta om och duscha hemma i den mån det är möjligt då utrymmena i omklädningsrummen är begränsade.

 Föreningars/aktörers ansvar

Föreningar/aktörer ansvarar för att allmänna råd och rekommendationer följs och att aktiviteterna genomförs på ett ur smittskyddssynpunkt säkert sätt.

  • Förkorta tiden för aktiviteterna så att det blir ställtid mellan bokningarna. Börja aktiviteten tio minuter senare och avsluta tio minuter tidigare.
  • Ha aktiviteterna i mindre grupper.
  • Dela inte utrustning.
  • Undvik att åka kollektivtrafik till och från aktiviteterna.
  • Uppmana föräldrar att lämna och hämta sina barn utanför anläggningarna.

 

Boka/avboka tider sker hos Idrott- och Föreningsförvaltningen

Föreningar anslutna till förbund och som fått sina tider via fördelning från förbunden har kvar sina träningstider som ligger under vårsäsongen. Det är dock viktigt att respektive förening kollar sina bokade tider i e-tjänsten bok.goteborg.se under Mina sidor.

Föreningar/aktörer som inte är anslutna till förbund kan boka nya tider genom att skicka ett ärende till idrotts- och föreningsförvaltningens kundservice, via vårt kontaktformulär. Det är inte möjligt att själv boka via e-tjänsten, eftersom anläggningarna bara är öppna för barn och ungdomar födda 2002 eller yngre

Om man redan har gjort bokningar för våren så ligger de kvar. Det är dock viktigt att respektive förening kollar sina bokade tider i e-tjänsten bok.goteborg.se under Mina sidor.

Idrotts- och föreningsförvaltningen avbokar alla tider där verksamheten är riktad till personer födda före 2002 och/eller är tider som är från klockan 20.00 och senare. Om din förening har verksamhet för barn och unga födda 2002 eller yngre på dessa tider, kontakta idrotts- och föreningsförvaltningens kundservice via vårt kontaktformulär.

Skribent: Anna Carin Ahlquist
E-post: Adressen Gömd
Västra Götalands
Parasportförbund

drivs med
stöd av
  
Logotyp "Med stöd från Västra Götalandsregionen"
 
   

 
Parasport Sverige
utgörs av
 

Parasport Sveriges Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Parasport Sveriges andra kanaler

Facebookch-twitter
YoutubeInstagram

Postadress:
Västra Götalands Parasportförbund
Pjäshallen, Övre Kaserngården 8
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Övre Kaserngården 8
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: +4631431893, +4631432256
E-post: kansliet.vg@paraspor...