Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Parasport Sveriges rekryteringsstöd till föreningar

12 OKT 2021 10:09
Vi vill att alla ska ha möjlighet att idrotta. Parasport Sverige erbjuder föreningar unikt stöd för att nå ut till målgrupperna personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning.
  • Skapad: 12 OKT 2021 10:09

ParaMe hjälper din förening att hitta fler medlemmar

ParaMe är en webbplats som drivs av Parasport Sverige. Syftet är att informera personer med rörelse-, syn- eller intellektuell funktionsnedsättning om möjligheterna till parasport i deras lokalområde. Alla föreningar som kan inkludera personer med funktionsnedsättning i sin verksamhet är välkomna att registrera sig i ParaMe. Föreningen behöver nödvändigtvis inte ha en specifik verksamhet för personer med funktionsnedsättning. Registreringen är kostnadsfri och medlemskap i Svenska Parasportförbundet krävs ej. Vill du att din verksamhet ska finnas med i ParaMe?


Start Your Impossible Camp

Vi vill ge alla personer med en rörelse-, syn- eller intellektuell funktionsnedsättning möjligheten att prova på många olika idrotter under ett och samma tillfälle. Det gör vi med Start Your Impossible Camp.

Tanken med att testa flera olika idrotter är att deltagarna ska hitta minst en idrott att börja med. Vår förhoppning är att rekrytera fler personer till föreningar runt om i landet. Lägret arrangeras i ett nära samarbete mellan Sveriges Paralympiska Kommitté och Parasportdistrikten där lägren äger rum. Varje idrott arrangeras av idrottsförbund, föreningar och kommittéer där också en direkt rekrytering till idrotten är vårt största mål. Lägret möjliggörs tack vare medel från Toyota Sverige. Vill din förening vara med, anmäl ditt intresse för Start Your Impossible Camp genom att kontakta oss.


Special Olympics School Days

Special Olympics School Days är en idrottsdag anpassad för särskolan där eleverna erbjuds möjlighet att prova på olika idrotter. Dagen är tänkt som ett samarrangemang mellan idrottsföreningar, särskolor och Svenska Parasportförbundets egna distriktsförbund. Vilka idrotter som erbjuds beror på vilka lokala föreningar som finns på orten. För att arrangera en School Day behöver du göra en intresseanmälan, den hittar du här.

Skribent: Anna Carin Ahlquist
E-post: Adressen Gömd
Västra Götalands
Parasportförbund

drivs med
stöd av
  
Logotyp "Med stöd från Västra Götalandsregionen"
 
   

 
Parasport Sverige
utgörs av
 

Parasport Sveriges Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Parasport Sveriges andra kanaler

Facebookch-twitter
YoutubeInstagram

Postadress:
Västra Götalands Parasportförbund
Pjäshallen, Övre Kaserngården 8
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Övre Kaserngården 8
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: +4631431893, +4631432256
E-post: kansliet.vg@paraspor...