Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Ekonomiskt stöd till Svenska Parasportförbundets idrotter

12 OKT 2021 10:07
För idrottsföreningar, idrottskommittéer och parasportdistrikt erbjuder Svenska Parasportförbundet olika ekonomiska stöd för att ge just din idrott bättre möjligheter att utvecklas med målet att öka antalet medlemmar.
  • Skapad: 12 OKT 2021 10:07

För idrottsföreningar finns bidrag att söka genom Projektstöd IF med fokus på rekrytering och bredd med målet att fler ska kunna och vilja bli del en förenings kontinuerliga verksamhet. Här kan vi bevilja bidrag för olika verksamhetskostnader som exempelvis rekryterings- och breddläger.

Kontakta i första hand ert parasportdistrikt eller oss på Svenska Parasportförbundet för att bolla idéer så stödjer vi er i ansökningsprocessen.

Projektstöd IF är namnet  det bidrag som tidigare kallats "Idrottslyftet". 

Det betyder att Svenska Parasportförbundets föreningar kan ansöka om stöd för olika utvecklingssatsningar via sin hemsida  IdrottOnline. 

Främst vill vi bevilja satsningar som  olika sätt gör att fler barn och unga ska kunna och vilja bli del en förenings kontinuerliga verksamheter – det vill säga rekrytering! 

Projektstöd IF kan ge bidrag till olika verksamhetskostnader, men mer sällan rena personal- eller höga arvodeskostnader. Fast vid sidan av rena kostnadsbidrag vill vi gärna att föreningar söker andra stöd av förbundet – till exempel att utforma och skriva ner en ansökan, men även i satsningens genomförande. 

Kontakta gärna Svenska Parasportförbundet eller något av våra distrikt,  kan vi tillsammans  bästa sätt både skapa och genomföra en satsning 

Notera: 
Att ansökan om bidrag lämnas via föreningens sida  IdrottOnline.  

  • Att satsningen huvudsakligen ska syfta till utveckling och aktivitet för de som är 7–25 år. 
  • Att ambitionen är att jobba med ”rullande ansökan”, där en ansökan ska besvaras inom max 30 dagar 

Exempel  det vi prioriterar är: 

  • Projekt som leder till att fler barn-, ungdomaroch unga vuxna med synnedsättningar eller de med mer omfattande funktionsnedsättningar blir idrottsaktiva. 
  • Ökade/nya möjligheter att tävla  anpassad nivåt.exför nya aktiva  

Andra möjligheter att ansöka om medel ur Projektstöd IF: 

Kontakta gärna ditt RF/SISU-distrikt för att lyssna till de vilka satsningar de kan bevilja medel för. Till exempel bidrag för inköp av parasportmaterial. 

Fler stödformer 

Utöver RF:s stöd till anläggningar och idrottsmiljöer kan föreningar ofta söka för anläggningar och idrottsmiljöer från flera organisationer och myndigheter. Hos Arvsfonden kan du söka lokalstöd för en ny verksamhet för barn, ungdomar eller personer med funktionsnedsättning. Här kan du läsa mer om Arvsfondens lokalstöd. 

Jordbruksverket har ett stöd som syftar till att skapa och behålla anläggningar för idrotts- och fritidsaktiviteter på landsbygden. Här kan du läsa mer om Jordbruksverkets stöd. 

Det kan också finnas lokala stiftelser som delar ut stöd till anläggningar och idrottsmiljöer. Det mest vanligt förekommande är att det finns lokala sparbanksstiftelser som delar ut stöd till detta ändamål. Kontakta handläggaren på ditt distriktsidrottsförbund, så kan de hjälpa dig att hitta fler finansiärer. 

Skribent: Anna Carin Ahlquist
E-post: Adressen Gömd
Västra Götalands
Parasportförbund

drivs med
stöd av
  
Logotyp "Med stöd från Västra Götalandsregionen"
 
   

 
Parasport Sverige
utgörs av
 

Parasport Sveriges Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Parasport Sveriges andra kanaler

Facebookch-twitter
YoutubeInstagram

Postadress:
Västra Götalands Parasportförbund
Pjäshallen, Övre Kaserngården 8
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Övre Kaserngården 8
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: +4631431893, +4631432256
E-post: kansliet.vg@paraspor...