Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Uppdaterad information Covid-19

20 NOV 2020 21:00
Skärpta allmänna råd i Västra Götalandsregionen!

Folkhälsomyndigheten och smittskyddsläkaren i Västra Götalandsregionen meddelade 29/10 om skärpta allmänna råd i vår region då smittspridningen har ökat. Dessa råd är nu förlängda fram till 13/12.
  • Uppdaterad: 20 NOV 2020 21:00

Det är viktigt att vi inom idrotten tar ett samlat ansvar för att bromsa detta.
Vi uppmanar er alla att följa de råd och rekommendationer som kommer från Folkhälsomyndigheten samt föreningens riktlinjer med anledning av Covid-19.

Vi uppdaterar löpande allt eftersom Riksidrottsförbundet, RF-SISU Västra Götaland och Västra Götalands Regionen uppdaterar sina råd, rekommendationer och riktlinjer.

De skärpta råden gäller i hela Västra Götaland fram till och med 13 december.

  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer där människor samlas som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym, med undantag för nödvändiga besök i exempelvis livsmedelsbutiker och apotek.
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Undvik att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.
  • Alla verksamheter bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de skärpta råden. Det kan exempelvis innebära att minimera antalet besökare vid samma tidpunkt.
  • Arbetsgivare bör vidta åtgärder för att anställda ska kunna följa de skärpta råden. Det kan exempelvis vara att uppmana personalen att arbeta hemifrån och att skjuta upp tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten.

Skärpning till max åtta deltagare

Den 16 november kom regeringen med förslaget att sänka maxgränsen till åtta deltagare vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Förslaget skickades på remiss, där RF svarade för idrottsrörelsens räkning. Regeringen beslutade den 20 november att den nya gränsen på åtta personer gäller från och med den 24 november.   

KLICKA HÄR för att komma till Riksidrottsförbundets infosida Coronaviruset och Idrottsrörelsen

Skribent: Anna Carin Ahlquist
E-post: Adressen Gömd
Västra Götalands
Parasportförbund

drivs med
stöd av
  
Logotyp "Med stöd från Västra Götalandsregionen"
 
   

 
Parasport Sverige
utgörs av
 

Parasport Sveriges Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Parasport Sveriges andra kanaler

Facebookch-twitter
YoutubeInstagram

Postadress:
Västra Götalands Parasportförbund
Pjäshallen, Övre Kaserngården 8
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Övre Kaserngården 8
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: +4631431893, +4631432256
E-post: kansliet.vg@paraspor...