Hoppa till sidans innehåll

EM truppen i parafriidrott

11 JUL 2018 10:31
Olof Ryberg Örgryte IS och Gunilla Wallengren Bohus IF kommer att representera Sverige och Göteborgs distriktet under Parafriidrotts EM i Berlin i augusti. Vi från Göteborgs Parasportförbund gratulerar till uttagningen och önskar alla stort lycka til
 • Skapad: 11 JUL 2018 10:31

Med lite drygt en månad kvar till friidrotts-EM i Berlin har förbundskapten Magnus Olsson presenterat truppen. ”Alla har final- eller medaljchanser”, säger förbundskaptenen. 

Den 16 till 27 augusti är det dags för IPC friidrotts-EM i Berlin. Nu har Magnus Olsson, den svenska förbundskaptenen, plockat ut truppen som innehåller tio starka namn.

– Jag har valt att bara ta ut aktiva som har chans till final och medalj. Kraven har blivit högre och kommer snäppas upp ytterligare inför VM i november nästa år. Det är många som knackar på dörren och varit väldigt nära dörren men tyvärr inte uppfyllt alla krav för att komma med till Berlin, säger Magnus Olsson.

Truppen är en blandning mellan unga lovande talanger så som Olof Ryberg och mer rutinerade atleter i form av Gunilla Wallengren på bland annat 5000 meter.
– Samtliga har presterat bra i år och har ändå en bit kvar till sin toppkapacitet som givetvis planerats in i augusti under mästerskapet.  Vi har ännu inte satt upp något medaljmål inom truppen, det kommer vi att diskutera längre fram. 

Precis som förra årets Parafriidrotts-VM i London arrangeras Parafriidrotten även i år i direkt anslutning till friidrotts-EM som arrangeras i Berlin mellan 7-12 augusti. Ett koncept som gör tävlingarna mer och mer likt Paralympics.

– Parafriidrotten har kommit en bra bit på vägen. Numera känns EM och VM i stort sett lika stort som ett Paralympics vilket är fantastiskt inspirerande och utvecklande. Det ska bli fantastiskt kul att försöka förvalta den fina träningen som våra aktiva har gjort tillsammans med sina hemmatränare under en lång period. Vi ska se till att alla i truppen är redo att kunna prestera på sitt absoluta max.

Är det någon/några som vi ska hålla ett extra öga på?
– 
Alla aktiva har presterat väldigt bra under våren med många personliga och svenska rekord. Men om jag måste plocka ut några så vill jag nämna bröderna Jonsson som ser riktigt bra ut. Tobias har hoppar 7.07 meter och Per strax där bakom, 6.95 meter. Troligen kommer de att tävla i olika klasser det här året vilket kan ge möjlighet för två stycken guldmedaljer till familjen Jonsson.

Truppen

 • Tobias Jonsson; längd, 100 meter
  IF Änglarna, klass 12
 • Per Jonsson; längd
  IF Änglarna, klass 13
 • Olof Ryberg; längd
  Örgryte IS, klass 13
 • Niklas Almers; 100 m, 200 m 
  IFK Växjö, klass 54
 • Mohammad Al Jobouri; diskus, kula 
  Eskilstuna Friidrott, klass 63
 • Natalie Nilsson; 200 m, 400 m
  Åhus Friidrott, klass 13
 • Gunilla Wallengren; 800 m, 1500 m, 5000 m 
  Bohus Friidrott, klass 54
 • Viktoria Karlsson; längd, 200 m
  Göteborgs KIK, klass 11
 • Jeffrey Ige; kula 
  Huddinge AIS, klass 20
 • Marika Vahinger, 100 m
  RBU Västerås

Ledare
Magnus Olsson, Förbundskapten
Anders Johansson, Coach
Ingela Nilsson, Coach
Magnus Balander, ledsagare
Michelle Hermanrud, Assistent

Skribent: Anna Carin Ahlquist
E-post: Adressen Gömd
Västra Götalands
Parasportförbund

drivs med
stöd av
  
Logotyp "Med stöd från Västra Götalandsregionen"
 
   

 
Parasport Sverige
utgörs av
 

Parasport Sveriges Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Parasport Sveriges andra kanaler

Facebookch-twitter
YoutubeInstagram

Postadress:
Västra Götalands Parasportförbund
Pjäshallen, Övre Kaserngården 8
415 27 Göteborg

Besöksadress:
Övre Kaserngården 8
415 27 Göteborg

Kontakt:
Tel: +4631431893, +4631432256
E-post: kansliet.vg@paraspor...