Hoppa till sidans innehåll

IFK Västerås bygger lag!

13 AUG 2021 15:55
FK Västerås startar nya fotbollslag för personer med rörelse- och synnedsättning
  • Skapad: 13 AUG 2021 15:55

IFK Västerås är en klassisk fotbolls förening från 1898. IFK Västerås vision är att så många som möjligt ska ha kul med fotbollen så länge som möjligt. Som rimmar bra med vår satsning på Frame Fotboll och Five-A-Side fotboll.

Alla ska vara inkluderade och välkomnande. Frame Fotbollen är ett samarbete med IFK Västerås, Parasport Västmanland, RBU och IFAH. Five-A-side är ett samarbete med IFK Västerås, Synskadades Riksförbund och Parasport Västmanland. Båda lagen stöds av Allmänna Arvsfonden.
Fotbollsintresserade barn och ungdomar med synnedsättning och funktionsnedsättning har haft väldigt begräsande möjligheter till organiserad lagidrott i Västmanland. Sen är det en utmaning att fånga målgruppen till vår Prova på dag. Men jag som undertecknad (Pekka IFK Västerås) känner att ingenting är omöjligt och att barnen och ungdomarna får chansen att få testa och förhoppningsvis känna glädjen med fotboll. Sen en bra bieffekt är dem stärker muskler och balans medan dem har kul. Det gör också att den psykiska hälsan blir välmående.
På Five-A-Side har spelarna ögonbindel för att ”jämna ut” förutsättningarna. En synnedsättning kan vara av väldigt olika grad där någon har 50 % av synen i behåll medan annan har mindre än 5 % kvar. Ögonbindel är valfri för yngre spelare
Frame Fotboll vänder sig till personer som använder en gåstol eller bakåtvänd rullator som hjälpmedel. Många som söker sig till Frame Fotboll har en CP-skada, en sällsynt diagnos, kortväxthet eller progressiv sjukdom.
Vi välkomnar spelare som vill prova på lördag 14 augusti. Frame Fotboll 11.30 - 14.00 Kungsledens Sportcenter (Finnslätten) och Five-A-Side Fotbollshallen (Plåthallen) Rocklunda 10.00-11.00 (seniorer) 11.00-12.00(barn och ungdomar ca. 6-16 år) samt 14.00-16.00 (16+år) Adressen för färdtjänst är Pontus Widéns väg 12.
För mer information kontakta Pekka IFK Västerås på
This is a mailto link

Skribent: Stefan Andersson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Västmanlands Parasportförbund
Pontus Widéns Väg 18.
722 23 Västerås

Kontakt:
Tel: +46705954228
E-post: Stefan.Andersson@par...