Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Albin Janderberg uppvaktas av Västerås Stad

23 NOV 2021 09:38
Intervju med friidrottaren Albin Janderberg
En gråmulen dag i mitten av november fick vi besök av en glad Albin Janderberg som får stipendium av Västerås Stad. Delas ut till Elitidrottare som gjort bra resultat under 2021.

  • Skapad: 23 NOV 2021 09:38

När började du med friidrott?  - Jag började i RBU Västerås 2012 lite tack vare min mamma som varit friidrottare. Jag  kände ganska snart att det var en idrott som passade mig bra. Trivdes bra i gruppen där många framerunners var med.

Dina grenar som du tävlar i? -60 m och 100  m beroende på om det är ute eller innesäsong. 200  m och längdhopp. Just nu tränar jag 5 pass i veckan.

Du är explosiv, jag har sett dig på tv på tisdagar? -På sommaren missar jag inte gärna Allsång på Skansen. Du sitter och har bra plats?  Haha Ja  för att få bra platser måste man hänga på låset och ju snabbare du är desto bättre plats. Vi är ett gäng kompisar som träffas varje tisdag men det klart att pandemin har minskat besöken.

Du fick Sveriges bästa tränare? – Ja vår förbundskapten Magnus Olsson var min lärare/tränare när jag studerade på RIG i Bollnäs. Det var mycket bra för mig  att kunna utvecklas som person och idrottare i den miljön. Kan starkt rekommendera skolan och ja Magnus har betytt massor för mig som friidrottare. – Du gick utbildningen barn/fritid, har du tänkt på en ledarkarriär? –  Inget jag tänkt på nu men ställer upp som funktionär när jag inte tävlar själv.

Spanien och Italien är fina länder att tävla i. Berätta?  Jag var med för några års sedan i Ungdoms-EM 17-19 år i Ligurien Italien och fick med mig guld i grenarna 100 och längdhopp. I Barcelona Spanien var CPISRA som arrangerade World-Games 2018. Att få åka till andra länder och tävla är mycket inspirerande. Målet är att sikta på Paralympiska spelen i Paris 2023. Då skulle mina idrottsdrömmar uppnås.

Mer fakta

Tränare Lisa Gustavsson

Civilstånd Singel

Film The Conjuring 3

Musik Sanna Nielsen

Hobby Fotografering, Slalom

Idoler Fotboll Anders Svensson Elfsborg, Friidrottare Thobias Montler, Malin Otterling Marmbrandt.

Vad skulle göra om du vann en miljon? Jag skulle flytta hemifrån och spara en del av vinsten

Skribent: Stefan Andersson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Västmanlands Parasportförbund
Pontus Widéns Väg 18.
722 23 Västerås

Kontakt:
Tel: +46705954228
E-post: Stefan.Andersson@par...