Hoppa till sidans innehåll

Föreningsinformation om LOK-stöd från Västra Götalands Parasportförbund

18 FEB 2022 10:58
Sök LOK-stöd senast 25 februari för paraidrottsaktiviteter bedrivna hösten 2021!
  • Uppdaterad: 18 FEB 2022 10:58

Vi påminner alla våra medlemsföreningar om att senast 25 februari söka LOK-stöd för paraidrottsaktiviteter bedrivna hösten 2021!

 

Din förening kan söka Statligt Lokalt Aktivitetsstöd (LOK-stöd) för verksamhet för barn och ungdomar 7-25 år, samt för personer med funktionsnedsättning från 7 år och uppåt UTAN övre åldersgräns – och tänk på att det är ”Deltagartillfällen Funktionsnedsättning” ni ska ansöka om för era paraidrottsaktiviteter.

 

Ni ska registrera genomförda aktiviteter som vanligt, alltså registrera de deltagare som faktiskt var med och de faktiskt genomförda aktiviteterna. Riksidrottsförbundets ambition är att det inte ska göra skillnad om föreningen, på grund av corona, beslutat att göra uppehåll i verksamheten eller haft möjlighet att fortsätta. Viktigt att tänka på är att att logga in på er IdrottOnline-sida för att öppna själva LOK-stödsansökan och skicka in den, även när ni har närvaroregistrerat digitalt.

 

Extra LOK-stöd utbetalas efter oroande minskning av idrottsaktiviteter:

  • 500 000 färre idrottsaktiviteter genomfördes första halvåret 2021 jämfört med samma tid 2019 – en effekt av corona och en ännu större minskning än under våren 2020.
  • Nu får drabbade föreningar dela på extra LOK-stöd på närmare 49 miljoner kronor. Riksidrottsstyrelsen beslutade under 2020 att göra extra fyllnadsutbetalningar av LOK-stöd då många föreningar fortsatt varit oroliga för vad ett stort antal minskade aktiviteter skulle innebära för ekonomin. Fyllnadsutbetalningar har gjorts för våren och hösten 2020 och nu kommer även betalningar för våren 2021.
  • Föreningarnas utbetalda belopp för våren 2021 jämförs med våren 2019. Den totala summan för stöd (ordinarie LOK-stödet plus fyllnadsutbetalning) begränsas till 85 procent av det LOK-stöd som föreningen fick för våren 2019. 
  • Källa www.rf.se 2022-02-10

 

Info från RF om att LOK-stödet har förändrats från 1 januari 2022:

  • Notera att förändringarna i LOK-stödet berör endast beräkningsmodellen, när registrerade aktiviteter ska förvandlas till kronor och ören. Det påverkar alltså INTE föreningarnas rapportering.
  • I det nya systemet blir individen, snarare än gruppen, en viktigare faktor. För barn 7–9 år kommer taket för bidragsberättigade aktiviteter vara tre aktiviteter per vecka. För åldersgruppen 10–25 år är taket fem aktiviteter. Ersättningsnivån är högst för de första två aktiviteterna per individ och vecka, efter det blir nivån lägre.
  • Alla LOK-stödsaktiviteter måste sedan den 1 juli 2020 registreras digitalt, och systemet hanterar de nya förändringarna automatiskt och du som ledare påverkas inte i dina rutiner kring närvaroregistreringen. När du registrerar en aktivitet kommer systemet automatiskt kontrollera antal aktiviteter för respektive deltagare och utifrån det beräkna de belopp som gäller.

 

Läs allt om LOK-stödet på www.rf.se/bidragochstod/lok-stod/.

Skribent: Linus Edlundh
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Youtube
Instagram

Postadress:
Västergötlands Parasportförbund
Malmgatan 36
532 32 Skara

Besöksadress:
Malmgatan 36
532 32 Skara

Kontakt:
Tel: 0709581982
E-post: linus.edlundh@parasp...