Hoppa till sidans innehåll

Dags för nya hemsidor – information och erbjudande till föreningar

30 MAR 2022 09:54
Vad bör föreningen göra framöver?
 • Skapad: 30 MAR 2022 09:54

Information till föreningar

Svenska Parasportförbundet har, likt många andra SF, gjort bedömningen att tidsramen är för snäv för att kunna hjälpa varje enskild medlemsförening att sätta upp ny hemsida och bedömningen är att behoven hos förbund respektive förening ser olika ut.


Vad bör föreningen göra framöver?

 1. Se över behovet
  Vad behöver just er hemsida innehålla? Vilka resurser har ni? Vilken kompetens har ni?
 2. Välja plattform/lösning
  Utifrån föreningens behov väljer ni sedan plattform.

  1. Erbjudande för Sitevision genom leverantören Consid
   Tack vare att Svenska Parasportförbundet har skrivit avtal med leverantören Consid finns också ett erbjudande till våra medlemsföreningar att till ett förmånligt pris bygga sina nya hemsidor i Sitevision. 

   Erbjudandet omfattar ett färdigt baspaket med sidmallar och funktioner, där kostnaden för paketet baseras på antalet medlemmar i föreningen. För en förening med under 500 medlemmar är totalkostnaden (baspaket + licens) 8 900 kr för 2022. Därefter är kostnaden 200 kr/månad. Det är också möjligt för föreningen att köpa till support för 360 kr/månad. Alla priser är inklusive moms.

   För mer information och frågor, kontakta Louise Ohlin på This is a mailto link.
  2. Andra lösningar
   Alla föreningar kanske inte vill eller kan ta erbjudandet från Consid. Då kan vi tipsa om att det finns en rad billiga och även ibland kostnadsfria hemsidelösningar på marknaden. Vi rekommenderar att ni väljer en etablerad aktör så som exempelvis SportAdminLaget.seSvenskalag.seWordpress.comWordpress.org eller Wix.
 3. Spara ned material som finns på er nuvarande hemsida
  Ni kan spara ner bilder, filer och nyheter från er nuvarande hemsida i IdrottOnline. Observera att ni måste ladda ned det ni vill spara innan den 31 december, efter det försvinner allt material. Läs mer om verktyget för nedladdning.


Administration sker fortsatt i IdrottOnline

Det är bara hemsidelösningen i IdrottOnline som försvinner vid årsskiftet. Övriga funktioner så som medlemshantering, LOK, idrottsmedel, utbildning etc. kommer fortsatt att finnas kvar. Inloggning sker via login.idrottonline.se.


RF/SISU ger stöd i processen

Svenska Parasportförbundet har tyvärr inte möjligheten att erbjuda stöd till varje enskild förening i processen med att byta hemsida. Är er förening i behov av stöd i processen ber vi er att kontakta ert RF-SISU-distrikt.

Skribent: Linus Edlundh
E-post: Adressen Gömd

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Youtube
Instagram

Postadress:
Västergötlands Parasportförbund
Malmgatan 36
532 32 Skara

Besöksadress:
Malmgatan 36
532 32 Skara

Kontakt:
Tel: 0709581982
E-post: linus.edlundh@parasp...