Hoppa till sidans innehåll

Årsmötet inställt

12 MAR 2020 08:58
Årsmötet den 15 mars är inställt
  • Skapad: 12 MAR 2020 08:58

Hej! 

Enligt direktiv från Svenska Parasportförbundet ska vi inte genomföra årsmöten och likande möten med fler än 25 deltagare. Kanslipersonalen kommer att i möjligaste mån att jobba hemmifrån med start imorgon fredag 13 mars och  till att börja med 14 dagar framåt.

Information från Svenska Parasportförbundet 

 Såhär agerar Parasport Sverige centralt

Vad gäller tjänstemän är vår riktlinje att vi följer Riksidrottsförbundets rekommendationer (se bifogat nedan) i stort, dock med tillägget att arbete under de närmaste fjorton dagarna ska ske hemifrån. Inga resor ska göras bortsett från de som är verksamhetskritiska. Möten hålls primärt på den digitala plattformen Teams, även externa.

Rekommendationer ang folksamlingar

Det finns idag (den 11/3) allmänna rekommendationer om att ställa in evenemang med över 500 besökare. Det gör att Folkhälsomyndighetens rekommendationer och antal personer i riskgrupp får vägleda.

Angående kommande evenemang

Riktlinjen om att övergå till en mer digital mötesform gäller på grund av myndigheternas rekommendationer ovan även för våra evenemang. Detta gör att årets Parasportgala genomförs i en innovativ digital form, vi återkommer med detaljer kring hur just du kan ta del av galan.

Inriktningen om digitala möten berör även den SDF-konferens som är planerad att genomföras. Exakt i vilken form den arrangeras återkommer vi till för berörda parter.

Angående våra internationella evenemang

Hur utvecklingen kring evenemang påverkar de internationella evenemang vi står som värd för och genomför i Sverige, är ett beslut som dock påverkas av Folkhälsomyndighetens, Regeringens, Regionernas samt Internationella Paralympiska Kommitténs inspel i situationen. Dialogen kring dessas genomförande fortgår. Vi återkommer kring detta.

Vissa aktiva tillhör riskgrupper

Vi vill poängtera att vi som organisation ser det som extra viktigt att ta hänsyn till våra medlemmars bästa och vara medvetna om att vissa tillhör riskgrupperna som myndigheter och vården pekat ut. Till riskgrupper räknas bl.a. personer med hjärtkärl-sjukdom, kronisk lungsjukdom, diabetes och högt blodtryck. Bland paraidrottare kan diagnoser som hög ryggmärgsskada, vissa neuromuskulära och neuroinflammatoriska sjukdomar samt uttalad påverkan av en cerebral pares, medföra påverkan på hjärt- och/eller lungfunktion, varför dessa aktiva bör betraktas som riskgrupper. Det är dock inte diagnosen i sig, utan dess eventuella påverkan på hjärt- och/eller lungfunktion som är avgörande. Att tillhöra en riskgrupp innebär att man vid smitta kan få allvarligare symptom.

Våra samlade rekommendationer är därför att:

  1. Följa myndigheternas direktiv
  2. Ta hänsyn till att våra aktiva kan tillhöra någon av riskgrupperna och agera med försiktighet
  3. För föreningsverksamhet generellt föreslår vi att verksamheten fortsätter enligt plan

 

Vår förhoppning är att vi med detta underlag kan ge möjlighet till riktlinjer för våra SDF och föreningar.

 

Skribent: Robert Johansson
E-post: This is a mailto link

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG
Toyota

Sponsorer

Jysk
Lions

Officiella leverantörer

hemma
GrandTravelGroup
Vinge

Andra kanaler

Youtube
Instagram

Postadress:
Västergötlands Parasportförbund
Malmgatan 36
532 32 Skara

Besöksadress:
Malmgatan 36
532 32 Skara

Kontakt:
Tel: 0709581982
E-post: linus.edlundh@parasp...