Hoppa till sidans innehåll

ParaPepp


ParaPepp är digital träning som vänder sig till personer med funktionsnedsättning. Syftet är att inspirera till motion och rörelse som med få hjälpmedel går att utöva på hemmaplan.


Idén om ParaPepp föddes i samband med den hemmakarantän som blev en konsekvens av coronapandemin. Karantänstid gör att många inte kan delta i träning och fysisk aktivitet i samma utsträckning som tidigare, vilket kan leda till stillasittande och ohälsa.


Filmade träningspass

ParaPepp är digital träning som vänder sig till personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning. Projektet finansieras med medel från Radiohjälpen och under 2020 kommer ett 40-tal filmer att spelas in och publiceras i Parasport Sveriges digitala kanaler. Träningspassen kommer att bestå av en variation av träningsformer med allt från gympa och styrketräning till avslappning.

Filmerna är just nu under produktion och kommer snart. Håll utkik här, i nyhetsbrev och i sociala medier.

Missa inte heller ParaPepps förmiddagsträning med Stefan Jansson som sänds live på Parasport Sveriges Facebook kl. 10 på tisdagar och torsdagar. Här kan du se tidigare träningspass igen.

Måndagar kl. 16 livesänds träningspass för personer med intellektuell funktionsnedsättning på Special Olympics Swedens Facebook. Det är Johanna Oskarsson och Eva Dahlberg som leder passen. 

Uppdaterad: 11 MAJ 2020 08:29 Skribent: Örjan Andersson
Epost: Adressen Gömd

Gilla oss på

Bildarkiv

Idrottshjälpmedel

Sponsorer

Länsförsäkringar

Idrottsutbildningar

Sisu idrottsutbildarna

Andra kanaler

ch-twitter Youtube Instagram

Postadress:
Västerbottens Parasportförbund
Box 3005
903 02 Umeå

Besöksadress:
Kungsgatan 89
903 30 Umeå

Kontakt:
Tel: 0705280543
E-post: This is a mailto link

Se all info